HomeHL-9Κρήτη: Έσωσαν έξι άτομα πριν τα πνίξουν τα κύματα!

Κρήτη: Έσωσαν έξι άτομα πριν τα πνίξουν τα κύματα!

Δύσκολη μέρα η χθεσινή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κρήτη μετέτρεψαν τη χθεσινή μέρα, σε εξαιρετικά δύσκολη για τους ναυαγοσώστες της «Ωκεανίς Ναυαγοσωστικής Σχολή Κρήτης». Απόδειξη ότι χρειάστηκε να παρέμβουν σε συνολικά 6 περιπτώσεις για να σώσουν τα άτομα που κινδύνευαν να πνίγουν!

Οι πέντε από αυτές έγιναν από το ναυαγοσώστη Ζαχαρια Παπαδάκη στην παραλία του Malia Beach. Ένας 55 χρόνος τουρίστας παρασύρθηκε τις πρωινές ώρες από τα υπόγεια ρεύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά ο ναυαγοσώστης κατάφερε να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή.

Λίγες ώρες αργότερα ένα ζευγάρι τουριστών παρασύρθηκε από τα ίδια ορμητικά ρεύματα που είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τον 40χρονο από την σύζυγο του, η οποία παρασύρονταν όλο και πιο βαθιά.

Η διάσωση έγινε με ταχύτητα από το ναυαγοσώστη, με τους δυο τουρίστες να βρίσκονται σε σοκ αλλά να έχουν τις αισθήσεις τους.

Λίγη ώρα μετά ένας 35 χρόνος Γερμανός τουρίστας φώναζε για βοήθεια, καθώς τα ρεύματα παρέσυραν και εκείνον και την 60χρονη μητέρα του, η οποία είχε απομακρυνθεί από εκείνον και είχε αρχίσει να πίνει νερό.

Ο Ζαχαριάς Παπαδάκης με παρουσία λιμενικού που βρισκόταν εκεί για να ενημερωθεί για τα προηγούμενα περιστατικά, κατάφερε να βγάλει σώους και τους δυο τουρίστες χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.

Η έκτη διάσωση έγινε όταν μια τουρίστρια εγκλωβίστηκε στα βράχια στην περιοχή του Ψαρόλακου στην Σταλίδα.

Εκεί ο ναυαγοσώστης Αλέξανδρος Παυλίδης κατάφερε να απεγκλωβίσει και να βγάλει σώα την 60χρονη τουρίστρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση