HomeHL-9Πρόστιμο σε εργαζόμενη του ΠΑΓΝΗ για τη μη χρήση μάσκας

Πρόστιμο σε εργαζόμενη του ΠΑΓΝΗ για τη μη χρήση μάσκας

Μετά από «έφοδο» της ΕΛ.ΑΣ στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (διοικητική υπάλληλος) επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία για τη μη χρήση μάσκας.

Η «έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ στο ΠΑΓΝΗ έγινε προχθες και εκτός από την υπάλληλο που το πρόστιμό της ανέρχεται στα 300 ευρώ, αστυνομικοί έριξαν πρόστιμα και σε οχτώ άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν φορούσαν μάσκες σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, όπου ελέγχθηκαν την ίδια ημέρα

Ωστόσο, σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, o οποίος μίλησε στην εφημερίδα«ΠΑΤΡΙΣ», η συγκεκριμένη υπάλληλος φορούσε μάσκα αλλά όχι με τον σωστό τρόπο, ενώ βρισκόταν και πίσω από γκισέ.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ιδιαίτερα αυστηρό το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εργαζόμενη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία συνοδού ασθενή.

«Όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες, αλλά πρέπει και το κράτος να φροντίζει για την επάρκειά τους», συμπλήρωσε ο κ. Βρύσαλης, ο οποίος εξήγησε πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναγκάζονται να φορούν την ίδια μάσκα ακόμη και για 8 ώρες, γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες και σε γαντια.

Ο κ. Βρύσαλης ανέφερε ακόμη ότι οι έλεγχοι είναι σωστό και καλό να γίνονται. «Όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι διενεργούντες τους ελέγχους ότι στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι φορούν τις μάσκες οχτώ ώρες συνεχώς, χωρίς να τις αλλάζουν, αφού δεν υπάρχει επάρκεια για τη δική τους προστασία, ενώ κάποιες φορές τις βγάζουν από τη μύτη είτε γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν, είτε γιατί θαμπώνουν τα γυαλιά τους»

Εντατικοποιεί τους ελέγχους η Δημοτική Αστυνομία Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της Covid 19 προαναγγέλλει μιλώντας στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, καθώς όπως τονίζει «αυτό επιβάλουν οι οδηγίες σε κεντρικό επίπεδο και η νομοθεσία».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Πατακού τον Ιούνιο η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την

ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν 90 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αυτών και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης.

Τον Ιούλιο, μέχρι και χθες η υπηρεσία στην οποία προΐσταται, πραγματοποίησε 80 ελέγχους μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και βεβαίωσε τέσσερις παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε σούπερ μάρκετ.

Επίσης, έγιναν 25 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο και από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν τέσσερις παραβάσεις με πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ έκαστο, τέσσερις αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και μια παράβαση για μάσκα.

Όπως εξηγεί ο κ. Παττακός το διάστημα αυτό οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλες περιπτώσεις. «Θα γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν πραγματοποιούνται πανηγύρια. Ελέγχους όμως θα κάνουμε για τον ίδιο λόγο και σε νοσοκομεία, καθώς σκοπός μας είναι η Κρήτη να παραμείνει στις πρώτες θέσεις των περιοχών εκείνων με τα λιγότερα κρούσματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση