HomeHL-9Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα που πήγε διακοπές στην Ιεράπετρα- 49 τα κρούσματα συνολικά στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τον κρουσμάτων στην Κρήτη στα 49.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην Ιεράπετρα με τις υγειονομικές αρχές να κινητοποιούνται άμεσα. Το κρούσμα αφορά σε μία αλλοδαπή γυναίκα από τον Άγιο Δομήνικο η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η γυναίκα είχε έρθει στην Ιεράπετρα για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα, εντούτοις επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προκειμένου να δώσει δείγμα για  covid 19, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι είναι τελικά θετική στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η γυναίκα είναι πολύ καλά στην υγεία της και δεν χρήζει νοσηλείας σε κλινική COVID-19, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Σύμφωνα πάντως με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη, τα κρούσματα που πρέπει να μας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι αυτά για την Κρήτη είναι αυτά που δημιουργήθηκαν εδώ, τα γηγενή δηλαδή. Και αυτά είναι 9, μαζί με το σημερινό. ‘Όλα τα άλλα είναι εισαγόμενα. «Γι αυτό και λέω: ψυχραιμία, μάσκες, αποστάσεις, καθαρά χέρια, όχι συναθροίσεις. Αν τηρείς αυτά, προφυλάσσεσαι από όσους ασυμπτωματικούς κυκλοφορούν, μπορεί και δίπλα σου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση