HomeΕΛΛΑΔΑΜήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε ο δήμαρχος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε ο δήμαρχος

Ο κ. Χαρχαλάκης είπε επίσης ότι στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται επίσης «η συσχέτιση της δικογραφίας με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη δικογραφία για τη φωτιά το 2017 στα Κύθηρα, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται και αν υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη ποινικής διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες και γι’ αυτά που ειπώθηκαν ότι το 2017 τα εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης δεν επιχείρησαν όπως θα έπρεπε κατόπιν προσωπικών διενέξεων στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Εμείς αναφέρουμε στη μηνυτήρια αναφορά τα πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί και είναι πραγματικότητα ότι υπήρξε λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων και αυτό το καταθέτουν όλοι οι Κυθήριοι και το έχουμε καταθέσει και εγγράφως», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρχαλάκης είπε επίσης ότι στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται επίσης «η συσχέτιση της δικογραφίας με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη δικογραφία για τη φωτιά το 2017 στα Κύθηρα, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται και αν υπήρξαν λανθασμοί χειρισμοί».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση