HomeHL-9Ο ΒΟΑΚ στα μεγάλα έργα υποδομών που δρομολογούνται στην Ελλάδα

Ο ΒΟΑΚ στα μεγάλα έργα υποδομών που δρομολογούνται στην Ελλάδα

Τι ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής περιέγραψε τα έργα υποδομών που δρομολογούνται στην Ελλάδα μετά και τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Σύνοδο Κορυφή

Ο κ.Καραμανλής σε συνένετυξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» τόνισε «είχαμε τελικά μια σπουδαία εθνική επιτυχία. Το ποσό που θα «πέσει» στην ελληνική οικονομία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ακόμα κι από αυτό που ελπίζαμε αρχικά. Η Ευρώπη, έστω και την ύστατη ώρα, πήρε μια γενναία απόφαση. Και η Ελλάδα, καλείται να διαχειριστεί αυτό το ποσό με διαφάνεια, σύνεση και το βλέμμα στο μέλλον.

Η δουλειά μας τώρα είναι να εντοπίσουμε πού ακριβώς θα διοχετευτούν αυτοί οι πόροι. Και όπως είπα και στη Βουλή, τώρα ελπίζω σε μια γόνιμη διαδικασία και όχι μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Για να το πω απλά, η εμπειρία έχει δείξει ότι αν αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για το πού θα πάνε τα λεφτά, στο τέλος δεν θα καταφέρουμε να τα απορροφήσουμε… Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, για το οποίο ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται μεθοδικά.

Τα μεγάλα έργα υποδομών που δρομολογούνται στην Ελλάδα

Παράλληλα ο κ.Καραμανλής αποκάλυψε τα μεγάλα έργα υποδομών που δρομολογούνται στην Ελλάδα. «Σε αυτά τα σχέδια, φυσικά τα έργα υποδομών έχουν κεντρικό ρόλο. Το ίδιο και η επένδυση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Για να μπει ξανά η οικονομία σε υγιείς βάσεις, είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στους παραγωγικούς τομείς. Γι’ αυτό και έχουμε εκπονήσει ένα ρεαλιστικό πλάνο έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ. Έργα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος, μπορούμε να δώσουμε μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας, να ενισχύσουν σημαντικά την απασχόληση και εν τέλει να βοηθήσουν καίρια στο μεγάλο στοίχημα: την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην Ανάπτυξη.

Αναφέρομαι, ενδεικτικά, σε εμβληματικά έργα που ταλαιπωρήθηκαν επί χρόνια και πλέον δίνουμε λύσεις για να ξεμπλοκάρουν, από το Μετρό της Θεσσαλονίκης έως τον οδικό άξονα Πάτρα–Πύργος και την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Ε65. Σε νέα έργα όπως είναι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, η νέα Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης -το γνωστό FlyOver- ή ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη και το βόρειο τμήμα του Ε65. Στις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας. Σε σιδηροδρομικά έργα. Αντιπλημμυρικά έργα. Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια. Και τόσα άλλα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση