HomeΥΓΕΙΑΚορωνοϊός: 113 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 113 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα σε 24 ώρες

Είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που εντοπίζονται σε ημερήσια βάση στη Νότια Κορέα ξεπέρασαν τα 100 από την 1η Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν 113 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από τον Μάρτιο, με το σύνολο των μολύνσεων να είναι πλέον 14.092.

Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος το προηγούμενο 24ωρο, στους 298, σύμφωνα με τα KCDC. Ο δείκτης θνητότητας μειώθηκε ελαφρά, στο 2,11%.

Από τα νέα κρούσματα, τα 27 αφορούν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, ενώ τα 86 που διαγνώστηκαν μεταξύ ανθρώπων που εισήλθαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια από το εξωτερικό αποτελούν νέο ρεκόρ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό προτού εισέλθουν στη Νότια Κορέα μπορεί να ξεπεράσει προσεχώς τους 100 ημερησίως.
Για πρώτη φορά πάνω από 100 ημερήσια κρούσματα μετά από μήνες

Τα περισσότερα από τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ Νοτιοκορεατών εργαζομένων που επέστρεψαν από το Ιράκ και μεταξύ Ρώσων ναυτικών. Είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που εντοπίζονται σε ημερήσια βάση στη Νότια Κορέα ξεπέρασαν τα 100 από την 1η Απριλίου. Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα είχαν διαγνωστεί την 29η Ιανουαρίου, όταν είχαν ανέλθει σε 909.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα την 20ή Ιανουαρίου. Από την 3η Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές έχουν διενεργήσει 1.518.634 τεστ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση