HomeHL-GreeceΑνοίγουν πάλι οι υποθέσεις για τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη

Ανοίγουν πάλι οι υποθέσεις για τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη

Οι κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις μετά τις αποκαλύψεις του επιπυραγού Δ. Λιότσιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις δρομολογούν για τις φωτιές στα Κύθηρα και την Μάνη , το 2017, τα ποσά καταγγέλλει στη μήνυση του και την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο Δημήτρης Λιότσιος που διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

 Οι κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις μετά τις αποκαλύψεις του επιπυραγού.

Αφορμή για την επανεξέταση των δύο υποθέσεων αποτέλεσε το σκέλος της ηχογραφημένης συνομιλίας που κατέθεσε στην δικαιοσύνη ο κ. Λιότσιος κατά το οποίο ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος κάνει λόγο για «πόλεμο» εξουσίας μεταξύ αξιωματικών, αδιαφορώντας αν μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής : «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων).

Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Ελεγχόμενος και ο Δ. Λιότσιος

Την ίδια ώρα, ελεγχόμενος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε, είναι και ο επιπυραγός- εμπειρογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Ματθαιόπουλο για πιέσεις και απειλές εις βάρος του προκειμένου να «θάψει» τις ευθύνες των εμπλεκόμενων για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αντικείμενο της εν λόγω προκαταρκτικής είναι η νομιμότητα ή μη της καταγεγραμμένης από τον κ. Λιότσιο συνομιλίας του με τον πρώην αρχηγό όπου ο τελευταίος του ζητά εν ολίγοις να αποδώσει την πυρκαγιά στον κακό καιρό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση