HomeHL-SportsΓιάννης Σαμαράς: «Ο ΟΦΗ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα είμαστε πολύ καλά παρά την κρίση»

Γιάννης Σαμαράς: «Ο ΟΦΗ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα είμαστε πολύ καλά παρά την κρίση»

Ο Γιάννης Σαμαράς έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας πως η ομάδα δουλεύει κάθε μέρα για να μεγαλώνει ο σύλλογος συνεχώς. Ποια τα σχέδια της ομάδας, το όνειρο για την 3η σεζόν και πως έχει επηρεάσει ο κορονοϊός τον προϋπολογισμό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Σαμαράς, ο άνθρωπος που ανέλαβε να οδηγήσει τον ΟΦΗ στις ευρωπαϊκές θάλασσες και να μεγαλώσει το σύλλογο, μίλησε για το πλάνο που υπάρχει.

Στάθηκε στη νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα, στην πίστη στο πλάνο και στο στόχο να έρχονται στην πρώτη ομάδα παιδιά από την Ακαδημία.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ΟΦΗ δεν ακολουθεί το ολλανδικό μοντέλο αλλά το δικό του.

«Αν δεν έχουμε αυτήν την νοοτροπία, game over. Πάμε σε κάτι άλλο και δεν θέλω να συμμετέχω σ’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου!

 Αρχικά, είπε:

«Ξέραμε το δρόμο, ξέραμε τι θέλουμε. Ξέραμε ότι αργά η γρήγορα, η ομάδα θα πήγαινε σε ένα επίπεδο εκεί που θέλαμε. Σίγουρα μας ήρθε πιο νωρίς, αλλά το σημαντικότερο είναι η καθημερινή δουλειά πάνω σε ένα πρότζεκτ που δεν αλλάζει, ακόμη κι αν βγήκαμε στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε να βάζουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Κρητικών σχολίασε για την επιλογή με τον Γιώργο Σίμο: «Είδα σ’ αυτόν το ήθος, τη γνώση του, ξέρω πώς διαχειρίζεται καταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό. Δουλεύαμε χρόνια μαζί, για μένα ήταν τιμή που έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο, που έχει το πρότζεκτ ως προπονητής».

«Να μην φύγει το μπάτζετ»

Για τις συνέπειες του κορονοϊού: «Ο οικονομικός σχεδιασμός είναι από την πρώτη μέρα που μπήκαμε μέσα. Ξέραμε πώς να κινηθούμε οικονομικά για τα επόμενα χρόνια μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Σίγουρα επηρεάζει ο κορονοϊός, θέλουμε να μην φύγει το μπάτζετ. Νομίζω είμαστε πολύ καλά, σίγουρα δύσκολα, αλλά καλά».

Όσον αφορά τον στόχο της επόμενης σεζόν για τον ΟΦΗ: «Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύουμε, έτσι πρέπει να λειτουργούμε αν θέλουμε να κρατηθούμε πολλά χρόνια πάνω σε αυτό. Δεν είναι δουλειά μίας χρονιάς. Δεν σταματάει ποτέ, ψάχνουμε πάντα το καλύτερο.

Βλέπουμε και παρακολουθούμε πράγματα. Πρέπει να μεγαλώσουμε την συμπεριφορά μας, τον τρόπο που παίζουμε. Στόχος είναι να έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο ύφος, το ίδιο ήθος, να είναστε μία πεντακάθαρη ομάδα. Χρειάζεται χρόνια να χτίσει ένα κλαμπ την νοοτροπία».

«Ο τρόπος παιχνιδιού μας άλλαζε τα πάντα. Θέλαμε να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Να βγάζουμε ένα προφίλ. Για τα παιδιά ήταν καινούργιο. Ο προπονητής έκαναν καταπληκτική δουλειά, που αφοσιώθηκαν σε αυτό το παιχνίδι και έδειξαν ότι αυτός είναι ο δρόμος αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα στην Ελλάδα»

«Το να μεγαλώσεις ποδοσφαιρικά παίρνει χρόνια. Έχει να κάνει με πολλά πράγματα, με συμπεριφορά με νοοτροπία. Κάθε μέρα δουλεύεις μέχρι να φτάσεις κάπου και μετά να προσπαθήσεις να πας πιο πάνω.

Μεγαλώσαμε, όλοι το καταλαβαίνουν, όλοι ασχολούνται μέσα και έξω από το γήπεδο με τον ΟΦΗ. Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε συναισθηματικά σταθεροί σε αυτό».

Για τη συμμετοχή του ΟΦΗ στα playoffs: «Πάντα κάτι θέλεις στο ποδόσφαιρο για να βελτιωθείς. Ξέραμε ότι είναι η πρώτη φορά που παίζουμε αυτό το παιχνίδι. Το δημιουργικό κομμάτι είναι δύσκολο. Τιμή για εμάς που παίξαμε στα playoffs. Η εμπειρία μας αλλάζει, όλα αλλάζουν, όλα πάνε προς τα πάνω. Το κέρδος είναι τεράστιο. Ξέρουμε ακριβώς τι μας λείπει».

«Να ακούγεται το όνομα του ΟΦΗ παντού»

«Ο στόχος της ομάδας είναι να μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατόν ποιοτικούς Έλληνες. Η αγορά δεν έχει ποιοτικούς Έλληνες, στην Super League παίζουν ελάχιστοι .

Δεν θέλουμε μόνο ξένους, γι’ αυτό το scouting βγαίνει έξω με την προοπτική να βρει παίκτες που παίζουν το δικό μας παιχνίδι και που θα έχουν μία εξέλιξη. Πρέπει να έχουμε Έλληνες παίκτες μέσα στο ρόστερ. Θέλουμε να εντάξουμε σε λίγα χρόνια παιδιά που έρχονται από την ακαδημία».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Γιάννης Σαμαράς ανέφερε: «Η χαρά μας είναι να έρχεται κάποιος και να φεύγει μετά για μεγαλύτερες ομάδες, να ακούγεται το όνομα του ΟΦΗ παντού. Τιμή για εμάς που μετά από χρόνια που η Εθνική κάλεσε τον Τσιλιανίδη για τα παιχνίδια στις ΗΠΑ.

Ο Μεγιάδο με τον Σεμέδο είναι ένα πράγμα που περιμένουμε, κάνουμε υπομονή. Αν δεν επιτευχθεί η παραμονή τους υπάρχει συνέχεια. Το παζλ είναι εκεί, οι ανάγκες δημιουργούνται. Θα ξέρουμε αρχές Αυγούστου».

Οι μεταγραφές θέλουν υπομονή. Ο κορονοϊός έχει αλλάξει δεδομένα. Περιμένουμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Υπολογίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ σε ένα μήνα. Ίσως να κλείσει μεταγραφή και σήμερα το βράδυ, αυτό δεν το ξέρουμε, γενικά εξαρτιόμαστε από πολλά. Έχουμε ένα πλάνο για το προφίλ μας, για να παίξουμε ένα καλύτερο παιχνίδι του χρόνου, θέλει υπομονή».

Για το αν προτιμάει ένα νέο προπονητικό κέντρο ή ένα γήπεδο ο αθλητικός διευθυντής του ΟΦΗ απάντησε: «Κάθε μέρα είσαι στο αθλητικό κέντρο, αν έχει το καλύτερο, τότε όλα σε πάνε σε άλλο επίπεδο, ανεβάζει επίπεδο η ομάδα.

Εύχομαι να φτάσουμε και εμείς σε σημείο να κάνουμε πράγματα που θέλουμε. Όσον αφορά το στάδιο, θα πρέπει όμως πρώτα να δεις και τον κόσμο. Δεν μπορείς να φτιάξεις γήπεδο, χωρίς να έχεις κόσμο. Ο κόσμος φτιάχνει τα γήπεδο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση