HomeHL-GreeceΜαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

H πυρκαγιά κατευθύνεται προς τα Αθίκια Κορινθίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεξέλεγκτη φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην Κορινθία, απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την εκκένωση οικισμών.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά κατευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, προς τα Αθίκια Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, μέχρι το βράδυ θα έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό Αθίκια αλλά και στην πλευρά του Σοφικού γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί η φωτιά προς το Σοφικό, εκεί όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και, όπως είπε, «ελπίζουμε να μην φτάσει ως εκεί γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη φωτιά».

Εξακολουθεί, ακόμη, να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου.

fwtia-korinthos__3_
Η φωτιά, σύμφωνα με το korinthotv, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς κατοικημένη περιοχή.

Ήδη τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί.
fotia-kexries-korinthias-arthro
Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση