HomeHL-TOPΚρήτη-Δαμνόνι: Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Κρήτη-Δαμνόνι: Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα η Πυροσβεστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα η Πυροσβεστική, με 9 οχήματα και δεκάδες πυροσβέστες καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο Δαμνόνι του Πλακιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, υπήρχαν δύο  διαφορετικές εστίες, η μία έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ η δεύτερη, που έχει ξεσπάσει στο σημείο όπου είναι το βουνό, απέναντι από το ξενοδοχείο «ΚΑΛΥΨΩ», βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, το γεγονός ότι η βλάστηση εκεί είναι χαμηλή, δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την κατάσβεση της, παρά το γεγονός ότι σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το γεγονός πάντως ότι οι καπνοί είναι ορατοί από τις παραλίες της περιοχής ή το ξενοδοχείο, δημιουργεί εύλογα προβληματισμό, στους λουόμενους, τους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και εθελοντές κάτοικοι οι οποίοι συνδράμουν με κάθε μέσο στην κατάσβεση της.

Η πυρκαγιά πάντως, μέχρι στιγμής, καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ δεν είναι γνωστά τα αίτια εκδήλωσης της.

Σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλης της Κρήτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι ισχυροί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό που μπορεί να προκαλέσει μία καταστροφική φωτιά γι’ αυτό οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται στο… πορτοκαλί το οποίο και σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση