HomeHL1-EconomyΟμόλογα: Η άνοδος μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Ομόλογα: Η άνοδος μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Και η πτώση των τιμών με την τουρκική προκλητικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές μεταπτώσεις παρατηρήθηκαν την Τρίτη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Τα ελληνικά ομόλογα επιδόθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης και μέχρι νωρίς το μεσημέρι σε ένα μίνι ράλι, μετά την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και της συμφωνίας που επετεύχθη τελικώς για το Ταμείο Ανάκαμψης. Από το συγκεκριμένο Ταμείο η χώρα μας μπορεί να απορροφήσει έως περίπου 31 δισ. ευρώ.

Ωστόσο στη συνέχεια εμφανίστηκαν πιέσεις οι οποίες προκάλεσαν πτώση των τιμών (και άνοδο των αποδόσεων) οι οποίες σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, συνδέονται με την είδηση για την έκδοση τουρκικής Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετους ομολόγου από το 1,08% που είχε υποχωρήσει νωρίς το μεσημέρι, έφθασε το 1,29% το απόγευμα.

Συναλλαγές 92 εκατ. ευρώ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 92 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 36 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,10% από 1,15%, έναντι 0,45% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,55% από 1,62% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ, με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κυμαίνεται νωρίς το απόγευμα στο 1,1490 δολ. από το επίπεδο του 1,1448 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η μεγάλη άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, αποδίδεται την επιτυχή έκβαση της Συνόδου Κορυφής. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1443 δολ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση