HomeHL-9Διαμαρτύρονται για το «μπάχαλο» με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κατσαμπά

Διαμαρτύρονται για το «μπάχαλο» με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κατσαμπά

Επιστολή στο δήμο Ηρακλείου από κατοίκους της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου στον Κατσαμπά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, αντί να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα στην κυκλοφορία έγιναν ακόμα χειρότερα καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος πεζών και οδηγών οχημάτων.

Μάλιστα, οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή προς το δήμο Ηρακλείου για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Κατσαμπά ενώ για μία ακόμα φορά τονίζουν πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα χρησιμοποιήσουν τη νομική οδό.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Ολοι εμείς οι κάτοικοι του Κατσαμπά και κυρίως όσοι κατοικούν στις οδούς Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π , μέχρι Καζαντζίδη , ζούμε τον τελευταίο καιρό εφιαλτικές στιγμές.

Διαπιστώνουμε πως κάποιοι με ευκολία και χωρίς μελέτη επιτόπιο έλεγχο αλλά κυρίως στον σεβασμό στην ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες , με μία απόφαση τους  τα ανέτρεψαν όλα.

Πρόσφατα με τον ποιο αρνητικό τρόπο ζούμε τις συνέπειες της οδικής σήμανσης που εκανε ο Δήμος  δια του αποκλεισμού τμήματος της οδού Ξάνθου και την μονοδρόμησης της οδού Κάλβου.

Η ενέργεια αυτή αναγκαστικά εξέτρεψε όλη την κίνηση των οχημάτων από Πατέλες ,Αγία Αικατερίνη , Πόρο(Μέσω Βιτσίου),Κηπούπολη κ.λ.π. , προς την οδό Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π μέχρι Καζαντζίδη.

Η από την σχήμα Γ διασταύρωση Ξάνθου και Μιλήτου σύνδεση , επιτυγχάνεται μπροστά από το 42ο νηπιαγωγείο , με μία ράμπα 3,5 μέτρων πλάτους χωρίς ορατότητα για κανένα από τους με διπλή κατεύθυνση κυκλοφορίας οδηγούς.

Οι δρόμοι αυτοί στο μεγαλύτερο μήκος τους στερούνται βασικών υποδομών ελάχιστης ασφάλειας και σήμανσης(σημάτων , διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, ορατότητας , πλάτους) και ως εκ τούτου πέραν του ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν την όποια αποστολή τους έχει ανατεθεί , είναι πάρα πολύ πολύ επικίνδυνοι για πρόκληση ατυχήματος μεταξύ οχημάτων , αλλά κυρίως μεταξύ πεζών.

Λόγω του μικρού πλάτους αλλά και της παντελούς απουσίας πεζοδρομίων , πεζοί και οχήματα βρίσκονται στο οδόστρωμα και η κατάσταση χειροτερεύει σε επικίνδυνο βαθμό , την περίοδο της σχολικής περιόδου , αφού οι υπόψη δρόμοι εξυπηρετούν το επί της οδού Ξάνθου γυμνάσιο και λύκειο , αλλά και στην συμβολή των οδών Ξάνθου και Μιλήτου Νηπιαγωγεία.

Πέραν αυτών η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οποίων οι κατοικίες εφάπτονται στις οδούς αυτές , είναι πλέον υποβαθμισμένη σε τέτοιο βαθμό που πολλοί από εμάς αναζητούν πλέον νομική οδό διεκδίκησης  των δικαιωμάτων  μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους , αλλά και πολλούς άλλους , παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας η οποία δημιούργησε τα προβλήματα αυτά , μελετήσετε από κοντά την διαμορφωθείσα κατάσταση και προκρίνετε λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση.

Η λύση ενός προβλήματος σε μια περιοχή δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο που θα μεγαλώνει το πρόβλημα σε άλλη περιοχή , όπως έγινε στον Κατσαμπά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση