HomeΚΟΣΜΟΣΠλήρης ικανοποίηση Αναστασιάδη για τη συμφωνία

Πλήρης ικανοποίηση Αναστασιάδη για τη συμφωνία

2.7 δισ. θα πάρει συνολικά η Κύπρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες για τη συμφωνία επί του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ μετά από 5 σχεδόν ημέρες διαβουλεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες αναφέρει τα εξής: «εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου γιατί ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το ΠΔΠ και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «πιο συγκεκριμένα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, η Κύπρος θα έχει την δυνατότητα να αντλήσει συνολικά ποσό πέραν των €2.7 δισ.» διευκρινίζοντας ότι «εκ τούτων, το ποσό των €1.451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία και την προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας».

Σημειώνει δε ότι «λεπτομερής ανάλυση των κατανομών θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός των Οικονομικών».

Τέλος ο Πρόεδρος αναφέρει ότι λόγω «της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και ύστερα από σχετική παρέμβασή μου, συμπεριλήφθηκε πρόνοια με βάση την οποία η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, συγκαταλεγομένης και της Τουρκίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση