HomeHL-9Σε ειδικό θάλαμο Covid του Βενιζέλειου Ρουμάνος που βρισκόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο

Σε ειδικό θάλαμο Covid του Βενιζέλειου Ρουμάνος που βρισκόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο

ΕΚΑΒ: Απαιτούν την απεμπλοκή τους από τη μεταφορά των συγκεκριμένων περιστατικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ασθενή με covid από τη Ρουμανία, ο οποίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτεί στον ειδικό θάλαμο Covid του Βενιζέλειου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η υγεία του Κρητικού ο οποίος μεταφέρθηκε πριν από τρεις ημέρες στο ΠαΓΝΗ με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας με ήπια συμπτώματα, παρουσίασε μικρή αναπνευστική επιδείνωση, εξέλιξη όπως που δε θορυβεί τους γιατρούς.

Ο Κρητικός είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Ρωσία ενώ στη νύφη του που είναι ασυμπτωματική, δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Αυξάνονται οι…κρατήσεις σε ξενοδοχεία καραντίνας  

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα περιστατικά  Covid, στο νησί με…μεταφορές σε ξενοδοχεία καραντίνας  και «πρωταγωνιστές», κυρίως Ρουμάνους , οι οποίοι μέχρι στιγμής αποτελούν νούμερο 1 στη λίστα επικινδυνότητας από τους ξένους επισκέπτες που έρχονται για διακοπές στο νησί μας.

Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές των Κρητικών που δυσανασχετούν για τις καθημερινές πτήσεις που φθάνουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από Ρουμανία, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρώτο προορισμό για τους Ρουμάνους τουρίστες.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι οι εισπράξεις από τον εισερχόμενο από Ρουμανία τουρισμό στη χώρα μας το
9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 ήταν 453,4 εκατομμύρια ευρώ.  Αυτά τα στοιχεία ίσως δίνουν και τις απαντήσεις που αναζητούν όσοι δυσφορούν.

Σε ό,τι αφορά τα νέα περιστατικά μεταφοράς Covid, την Κυριακή, όπως σημείωσε το cretapost, ένας 30χρονος Ρουμάνος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο. Τόσο εκείνος όσο και η σύντροφος του που διέμενα σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο covid στον Αδελιανό Κάμπο στο Ρεθύμνο.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Με κορωνοϊό όμως όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, ταξίδεψε στη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς από το Ηράκλειο, μαζί με την οικογένεια της.

Το τεστ που της έγινε στο λιμάνι βγήκε θετικό και ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία η οποία δεν είχε κάποιο σύμπτωμα. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, βρίσκεται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στο νησί, ενώ κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά πάντως στα πλοία, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ,  φέρεται να είναι παρήγορο ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί από κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου-και μιλάμε για εν πλω ελέγχους στα δρομολόγια προς Σαντορίνη-δεν έχουν εντοπίσει σοβαρές παραβάσεις.

Τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας κλπ Ανάλογοι έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται από  κλιμάκια λιμενικών του Πειραιά και στα πλοία της γραμμής προς Ηράκλειο.

ΕΚΑΒ: τέλος στις μεταφορές Covid

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, σήμερα και αύριο στην Κρήτη, σκοπεύουν να ανακοινώσουν εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ στο νησί την απόφαση της Ομοσπονδίας ότι στο εξής θα απέχουν από μεταφορές περιστατικών Covid 19.

Ο κ. Παπαευσταθίου θα βρεθεί στην Κρήτη στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ελέγχου, ετοιμότητας, εκπαίδευσης, ασκήσεων από το ΕΚΑΒ στους υγειονομικούς σχηματισμούς του νησιού οπότε και συνδικαλιστές θα
ανακοινώσουν ότι δεν πάει άλλο, απαιτώντας την απεμπλοκή τους από τη μεταφορά των συγκεκριμένων περιστατικών, τα οποία δεν είναι έκτακτα, όπως λένε.

Στο Ηράκλειο, το ΕΚΑΒ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει ένα ασθενοφόρο αποκλειστικά για τη διαδικασία της μεταφοράς περιστατικών Covid (ώστε να μην εμπλέκονται άλλα ασθενοφόρα), όμως αυτό δεν είναι εφικτό σε άλλες περιοχές που διαθέτουν ένα και μόνο ένα ασθενοφόρο όπως για παράδειγμα στην Ιεράπετρα ή
στο Ρέθυμνο.

Στην Ιεράπετρα αν χρειαστεί να επιστρατευτεί το ασθενοφόρο για μεταφορά Covid, θα πρέπει να μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου λειτουργεί ξενοδοχείο καραντίνας, να επιστρέψει στη βάση του, δηλαδή στην Ιεράπετρα, να υποβληθεί σε διαδικασία απολύμανσης και για τουλάχιστον ένα δίωρο να μείνει εκτός «μάχης». Αυτό σημαίνει ότι το ασθενοφόρο δεσμεύεται για αρκετές ώρες αφήνοντας ακάλυπτη μία ολόκληρη περιοχή σε περίπτωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση