HomeHL-962 συλλήψεις για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Αερολιμένα Ηρακλείου

62 συλλήψεις για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Αερολιμένα Ηρακλείου

Oδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία. Ο λόγος για 62 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Πρόκειται για 39 άνδρες και 23 γυναίκες, οι οποίοι κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε  έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου οι συλληφθέντες  επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ρουμανίας, Ισπανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ελβετίας, Κορέας, Πορτογαλίας, Πολωνίας, Μάλτας, Δανίας, Κροατίας και Τσεχίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ και οι 62, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, και πλαστογραφία στο Ηράκλειο 

Την ίδια στιγμή, συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οτο εν λόγω άτομο, συνοδευόμενος από τους δύο αλλοδαπούς, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Πακιστάν προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας πρόεκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί προμήθευσαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον τρίτο αλλοδαπό, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο του από τη χώρα και συνελήφθησαν.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση