HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Γ. Δώνη, με τον Ξενόπουλο να πιάνει πέναλτι στο τελευταίο λεπτό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα 1 καθώς το βράδυ της Κυριακής  επικράτησε με 3-2 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Ένα παιχνίδι το οποίο ήταν το κύκνειο άσμα του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του «τριφυλλιού», με τον 50χρονο προπονητή να αποχωρεί μετά από δύο χρόνια και τον Ντάνι Πογιάτος να τον διαδέχεται.

Το ματς στο Μαρούσι είχε δύο πρόσωπα… Στο πρώτο μέρος, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, έγιναν φάσεις ενώ επιτεύχθηκαν και τα πέντε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά αλλά η αγωνία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να αιφνιδιάσουν το «τριφύλλι» και απείλησαν για το 0-1 με κάποια σουτ των Νέιρα και Φιγκεϊρέντο. Ωστόσο κόντρα στη ροή βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 27′ με γκολ του Μπεκ.

Η… απάντησή τους όμως ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά μετά ο Φιγκεϊρέντο με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Η ομάδα του Δώνη πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 χάρις σε τέρμα του Μακέντα στο 35′, όμως και πάλι οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να χαρούν το προβάδισμά τους καθώς στο 38′ ο Βαζ έφερε πάλι το παιχνίδι στα… ίσια (2-2).

Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται αφού στο 42′ ο Χατζηγιοβάνης έκανε το 3-2.

Το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά ενώ οι φάσεις απουσίασαν. Στο 76′ ο Δεληγιαννίδης σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο 90′ η κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο πέρασε μόλις άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας ωστόσο ο Βραζιλιάνος επιθετικός νικήθηκε από τον Ξενόπουλο στο πέναλτι που εκτέλεσε (υποδείχθηκε ορθά για χέρι του Κολοβέτσιου) ενώ στην εξέλιξη της φάσης αστόχησε σε κενή εστία!

Κάπως έτσι, το 3-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τη δεύτερη νίκη τους στο μίνι πρωτάθλημα.

Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι των νικητών ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Ζαγαρίτης. Από πλευράς ΟΦΗ, ξεχώρισαν οι Βαζ, Νέιρα και Ναμπί.

Την αναμέτρηση σφύριξε ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Σάββα (Σερρών) και Δίπλαρη (Καρδίτσας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Σέζος (Κιλκίς) και AVAR ο Πάτρας (Μακεδονίας). Τέταρτος ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά).

Κίτρινες: 59′ Σένκεφελντ, 65′ Κολοβέτσιος – 65′ Βαζ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (46′ Αλεξανδρόπουλος), Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Σερπέζης (58′ Κολοβός), Μπουζούκης, Μπεκ (76′ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68′ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68′ Περέα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μπράουν, Βίκτορ (61′ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ (67′ Βαζ), Ναμπί (79′ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79′ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέντο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση