HomeΚΟΣΜΟΣΝέα αποκάλυψη για την Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ψάρευε» τρεις ανήλικες την ημέρα για τον Επστάιν

Νέα αποκάλυψη για την Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ψάρευε» τρεις ανήλικες την ημέρα για τον Επστάιν

Η σεξουαλική κακοποίηση 16χρονης στο απόμερο ράντσο του Επστάιν, στο Νέο Μεξικό, το 1996 - Γιατί η 41χρονη, πλέον, γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει, μετά την αυτοκτονία του παιδόφιλου χρηματιστή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα καταγγελία για τον Αμερικανό παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν και την συνεργάτιδά του, Γκισλέιν Μάξγουελ, έφεραν σήμερα στο φως της δημοσιότητας οι Sunday Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η 41χρονη Άνι Φάρμερ, κατήγγειλε πως όταν ήταν 16 ετών η Μάξγουελ την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα της στο ράντσο του χρηματιστή.

Η Φάρμερ δήλωσε πως η 58χρονη σήμερα Μάξγουελ και ο Επστάιν την γέμισαν με δώρα και της υποσχέθηκαν να την βοηθήσουν με τις σπουδές της με απώτερο στόχο να την παγιδεύσουν και να την «στρατολογήσουν» στο κύκλωμα μαστροπείας που είχαν συστήσει.

Η καταγγέλλουσα θεωρείται μάρτυρας – κλειδί για τους εισαγγελείς εναντίον της Μάξγουελ μαζί με δύο άλλα θύματα του δικτύου σωματεμπορίας του Επστάιν. Και οι τρεις γυναίκες την περίοδο που είχαν συνευρεθεί με τον Αμερικανό παιδόφιλο ήταν ανήλικες ενώ η μία εξ αυτών ήταν, μόλις, 14 ετών. Η Άνι Φάρμερ υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του δικαστή πως «η Μάξγουελ είναι σεξουαλικό αρπακτικό που κακοποίησε την ίδια, αμέτρητα άλλα παιδιά και άλλες γυναίκες».

Σύμφωνα με την Φάρμερ, η Γκισλέιν Μάξγουελ επί χρόνια επέβλεπε και διηύθυνε το δίκτυο σωματεμπορίας του Επστάιν. «Η προτίμηση του Επστάιν ήταν να έχει τρία διαφορετικά κορίτσια την ημέρα για την σεξουαλική του ευχαρίστηση και η Μάξγουελ είχε αποστολή να στρατολογεί τα κορίτσια», ανέφερε το θύμα των δύο αδίστακτων παιδόφιλων και
συνεργατών.

Σε αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο για παράνομη κράτηση και βιαιοπραγία, η Φάρμερ αναφέρει πως η μεγαλύτερη αδελφή της, Μαρία, εργαζόταν για τον Επστάιν στην έπαυλή του, στη Νέα Υόρκη, το 1995. Η Μαρία είχε ακούσει την Μάξγουελ, που εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με τον χρηματιστή να λέει πως «φεύγει από το σπίτι για να βρει κορίτσια για τον Τζέφρι».

Η 16χρονη πήγε στο ράντσο του παιδόφιλου για «εκπαιδευτική συγκέντρωση» και βρέθηκε στο κρεβάτι… του μασάζ

Ο Επστάιν ζήτησε από τη Μαρία Φάρμερ να φέρει την μικρότερη αδελφή της από το πατρικό τους, στην Αριζόνα, στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη. Την άνοιξη του 1996 ο χρηματιστής φρόντισε να βρεθεί με την ανήλικη, τότε, Άνι Φάρμερ στο απόμερο ράντσο του, στο Νέο Μεξικό, ενώ είχε πει στη μητέρα της πως κανόνισε συγκέντρωση μαθητών για να συζητήσουν για την εκπαίδευσή τους.

Όταν το κορίτσι έφτασε στο ράντσο ανακάλυψε πως δεν υπήρχαν άλλοι μαθητές. Η Μάξγουελ την ανάγκασε να γδυθεί και να ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι μασάζ, όπου «την άγγιξε σε απόκρυφα σημεία του σώματός της παρά τη θέλησή της προς σεξουαλικό όφελος της ίδιας και του Επστάιν».

Οι δικηγόροι της Φάρμερ δήλωσαν πως η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει, μετά την αυτοκτονία του Επστάιν σε κελί της φυλακής του Μανχάταν και εν αναμονή της δίκης του, επειδή όσο εκείνος ζούσε το θύμα φοβόταν πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένης και της Μάξγουελ, θα έκαναν κακό στην ίδια και στην οικογένειά της.

Αυτή την εβδομάδα δικαστής της Νέας Υόρκης αρνήθηκε στην «προαγωγό» του Τζέφρι Επστάιν να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση μέχρι την δίκη της για σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών και ψευδορκία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021. Η Μάξγουελ δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες και αρνήθηκε σθεναρά ότι εμπλέκεται στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση