HomeHL-9Σύνοδος Κορυφής: Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ

Σύνοδος Κορυφής: Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ

Απαισιόδοξη η Μέρκελ: «Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμη συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ευρωπαίους ηγέτες.

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Α. Μέρκελ, Εμ. Μακρόν, Τζ. Κόντε και Π. Σάντσεθ συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Το tweet που έκανε για τη συνάντηση ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σραλ Μισέλ.

Νωρίτερα, για μια κρίση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Συμβούλιο τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε λίγο πριν μπει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής: «Διαπραγματευόμαστε εδώ και τρεις ημέρες, προφανώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο για να φτάσουμε σε συμφωνία και ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να άρουμε το αδιέξοδο. Από την πρώτη στιγμή κατέστησα σαφές ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όμως αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να είναι τέτοιοι που να αλλοιώσουν το επίπεδο της φιλοδοξίας μας σε σχέση με μια θαρραλέα ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο που κόστισε. Αντιμετωπίζουμε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Απαισιόδοξη η Μέρκελ: «Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής»

Απαισιόδοξη εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ για πιθανή συμφωνία σήμερα, τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής, για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως είναι πιθανό οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην καταλήξουν σε συμφωνία κατά την τρίτη ημέρα των συνομιλιών τους σχετικά με τα σχέδια για ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών, που έχουν πληγεί πολύ εξαιτίας του κορονοϊού.

Μιλώντας κατά την άφιξή της, δήλωσε πως η Κυριακή θα είναι η «αποφασιστική» μέρα για τις συνομιλίες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν χθες να επεκτείνουν την Σύνοδο Κορυφής σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το προτεινόμενο πακέτο προϋπολογισμού και ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 1,82 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

«Προχωράμε στην τρίτη ημέρα των διαπραγματεύσεων σήμερα και είναι σίγουρα η πιο αποφασιστική» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας: «Σε αυτό το σημείο, έχουμε επεξεργαστεί διάφορα θέματα, όπως το μέγεθος του Ταμείου Ανάκαμψης, τον τρόπο διαχείρισης και επίσης θέματα σχετικά με το κράτος δικαίου. Ακόμα δεν μπορώ να πω εάν θα υπάρξει λύση».

«Υπάρχει πολλή καλή θέληση αλλά και πολλές θέσεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε στις Βρυξέλλες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση