HomeΚΟΣΜΟΣΑγόρασε ιδιωτικό νησί στην Ιρλανδία χωρίς καν να το επισκεφθεί

Αγόρασε ιδιωτικό νησί στην Ιρλανδία χωρίς καν να το επισκεφθεί

Έδωσε 6,3 εκατομμύρια δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ιδιωτικό νησί στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας, με τρεις παραλίες, επτά σπίτια και φυσική άγρια ομορφιά, πουλήθηκε για περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια δολάρια – με τον ανώνυμο αγοραστή να μην επισκέπτεται καν την τοποθεσία αυτοπροσώπως προτού προχωρήσει στην αγορά.

Το νησί Horse, μια έκταση 157 στρεμμάτων στα νοτιοδυτικά της ηπειρωτικής Ιρλανδίας, πουλήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσω του WhatsApp. Ο ανώνυμος Ευρωπαίος αγοραστής το είδε μόνο μέσω βιντεοκλήσης προτού το αγοράσει και έγινε ένας από τους τελευταίους ενός αριθμού εξαιρετικά πλούσιων ανθρώπων που αναζητούν ιδιωτικά νησιά κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το νησί διαθέτει τραχιά καταπράσινα τοπία, μια κύρια κατοικία και πολλές ακόμη εξοχικές με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επρόκειτο για την πατρίδα μιας μικρής βιομηχανίας χαλκού κατά τον 19ο αιώνα, με ορυχεία διάσπαρτα σε όλο τον νησί. Ο πληθυσμός του έφτανε τα 137 άτομα το 1841, αλλά μέχρι την δεκαετία του 1960 όλοι οι κάτοικοί του είχαν φύγει, σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο Montague Real Estate.

Πλέον, διαθέτει μια ιδιωτική προβλήτα για σκάφη, ένα ελικοδρόμιο, μια αίθουσα παιχνιδιών και ένα γυμναστήριο και ένα γήπεδο τένις. Το νησί διαθέτει επίσης τα δικά του συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και λυμάτων καθώς και ιδιωτικούς δρόμους. Η κύρια κατοικία έχει επιφάνεια 418 τετραγωνικών μέτρων, με 6 υπνοδωμάτια, ενώ οι μικρότεροι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

«To νησί Horse είναι ένα μοναδικό τρόπαιο. Η πώλησή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν μια πρόκληση, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Τόμας Μπαλάσεβ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Montague Real Estate.

Αγορά ιδιωτικών νησιών: Μια νέα τάση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Τα μεσιτικά γραφεία αναγκάζονται όλο και πιο συχνά να προβούν σε εικονικές προβολές κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά λίγες πωλήσεις ήταν τόσο περίπλοκες όσο αυτή. «Τονίζει μια τάση που γίνεται όλο και πιο εμφανής καθώς οι επιπτώσεις του κορωνοϊού γίνονται αισθητές και οι άνθρωποι αναζητούν την αγορά ακινήτων ή γης σε απομακρυσμένες τοποθεσίες» πρόσθεσε ο Άλεξ Ρόμπινσον του κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank που συμμετείχε στην πώληση.

Κι ενώ όλα τα ταξίδια αναψυχής σταμάτησαν εξαιτίας του κορωνοϊού, η ζήτηση για ιδιωτικά νησιά έχει αυξηθεί. Οι μεσίτες και οι ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δήλωσαν ότι από τον Μάρτιο, οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές σε όλο τον κόσμο, δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά ενός νησιού αποκλειστικά γι’ αυτούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση