HomeHL1-WorldΠαραλήρημα Ερντογάν: «Ήταν το μεγαλύτερο νεανικό μου όνειρο η… απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας»

Παραλήρημα Ερντογάν: «Ήταν το μεγαλύτερο νεανικό μου όνειρο η… απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας»

«Ήταν το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών μου χρόνων. Είμαστε ευτυχείς που το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της μετατροπής της Αγιά Σοφιά σε τζαμί έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ήταν «το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών του χρόνων» η… «απελευθέρωσή της» από τις αλυσίδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής σε τέμενος, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «εθνικό κυριαρχικό ζήτημα» της Τουρκίας το θέμα της Αγίας Σοφίας, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή. «Καμία από τις αντιδράσεις από το εξωτερικό δεν μας δεσμεύει. Αυτή η διαδικασία με την Αγία Σοφία είναι θέμα εσωτερικής δικαιοδοσίας μας», είπε, προσθέτοντας ότι στις 24 Ιουλίου θα μπουν μόνο 1.000 με 1.500 άτομα στην Αγία Σοφία για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή και ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ερντογάν υποστήριξε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ότι η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας «είναι η απελευθέρωσή της από τις αλυσίδες της αιχμαλωσίας, αλυσίδες που έσπασαν επί τέλους» Και πρόσθεσε:

«Ήταν το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών μου χρόνων. Είμαστε ευτυχείς που το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα».

Αναφορικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη ο Ερντογάν δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε όποιες ευθύνες αναλάβαμε. Δεν θα αφήσουμε μόνα τους τα αδέλφια μας στη Λιβύη. Η σχέση μας με τη Λιβύη κρατά πάνω από 500 χρόνια»

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση