HomeHL1-GreeceEπίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: «Πήγε με σκοπό να σκοτώσει», λένε οι συγγενείς των τραυματιών

Eπίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: «Πήγε με σκοπό να σκοτώσει», λένε οι συγγενείς των τραυματιών

Τι λέει ο διευθυντής της ΔΟΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, κ. Ιωάννης Ποδιώτης σοκαρισμένος μίλησε στο protothema.gr για τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους. Ο Ιωάννης Ποδιώτης αντιλαμβανόμενος τον πανικό και βλέποντας τους υπαλλήλους του να αιμορραγούν από τα χτυπήματα του δράστη κατάφερε με τη βοήθεια συναδέρφων του να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι πολύ άσχημες οι στιγμές ,πραγματικά. Ο δράστης μπήκε μέσα στο κτίριο κρατώντας έναν σάκο , έδωσε τα στοιχεία του κανονικά στον έλεγχο που του έγινε στην είσοδο του κτιρίου λόγω του κορωνοιού και κατόπιν ανέβηκε στο δεύτερο όροφο .Ξαφνικά έβγαλε από το σάκο το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους στο κεφάλι . Από όσο γνωρίζω ο ένας από τους τραυματίες , ο άντρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε στο protothema.gr

«Πήγε με σκοπό να σκοτώσει» υποστηρίζουν οι συγγενείς των τραυματιών

«Ο άνθρωπος αυτός πήγε στην εφορία με σκοπό να σκοτώσει . Μπήκε μέσα στο ασανσέρ, ανέβηκε στο δεύτερο όροφο κρατώντας ένα κόκκινο σάκο όπου μέσα είχε βάλει το τσεκούρι . Όταν έφτασε στον όροφο με τους υπαλλήλους και του είπαν ότι «κύριε δεν ανήκετε σε αυτή τη ΔΟΥ» κατέβασε το σακίδιο από την πλάτη του, έβγαλε το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τον άντρα στο κεφάλι . Και στη συνέχεια κυνήγησε και χτύπησε τις γυναίκες με το τσεκούρι ενώ η μια από αυτές στην προσπάθειά της να σωθεί έπεσε και χτύπησε».

Ο διεθυθυντής της ΔΟΥ κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Ήταν αμίλητος όση ώρα χτυπούσε τους υπαλλήλους με το τσεκούρι αλλά όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί είπε: «Σας άρεσε , τώρα;» λέει στο protothema.gr ένας από τους συγγενείς των τραυματιών.

Σοβαρή η κατάσταση και των τριών τραυματιών

Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση και των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ. Γκανάτσιος. Οι δύο γυναίκες κι ένας άνδρας που δέχθηκαν τα χτυπήματα από το τσεκούρι του 45χρονου δράστη ο οποίος εισέβαλε πριν από τρεις ώρες στα γραφεία της εφορίας «βρίσκονται στο χειρουργείο όπως είπε ο κ Γκανάτσιος και οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο κάνουν ότι είναι δυνατόν…». Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική…» Στο πλάι το συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

«Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε» φώναζε ο δράστης

Μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα…Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…»

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση