HomeHL-9Πρόστιμα σε 8 επιβάτες από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Πρόστιμα σε 8 επιβάτες από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δεν είχαν τον ηλεκτρονικό κωδικό της PLF

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόστιμο 500 ευρώ επιβλήθηκε σήμερα Πέμπτη από τις αερολιμενικές αρχές του Ηρακλείου, σε 8 επιβάτες πτήσης από Βερολίνο, καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που τους έγινε, δεν είχαν στην κατοχή τους, τον ηλεκτρονικό κωδικό που οφείλουν να εκδίδουν, όσοι ταξιδεύουν για την χώρα μας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ert.gr oι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ενημερώθηκαν σχετικά με αυτήν τους την υποχρέωση από το πρακτορείο στο οποίο έκλεισαν το ταξίδι τους για την Κρήτη.

Υπήρξε μια μικρή αναστάτωση και διαμαρτυρία από μέρους των 8 επιβατών, οι οποίοι όπως είπαν, κινδύνεψαν να γυρίσουν πίσω. Πρόθεσή τους είναι πάντως να υποβάλλουν ένσταση για το πρόστιμο υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για το ζήτημα που προέκυψε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων θα πρέπει να συμπληρώσουν το PLF για να εισέλθουν στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, τον χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και άλλα στοιχεία.

Η φόρμα PLF (Passenger Locator Form) είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση