HomeHL-9Κορωνοϊός: Πάνω από 500 κρούσματα τον Ιούλιο

Κορωνοϊός: Πάνω από 500 κρούσματα τον Ιούλιο

Προβληματίζει η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμη θεωρείται η είσοδος των Βρετανών τουριστών στη χώρα μας η οποία ξεκίνησε και επίσημα χθες με τις πρώτες πτήσεις να προσγειώνονται σε αεροδρόμια της Ελλάδας, και τις αρχές να προχωρούν σε εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν ποιο είναι το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι αυτά που θα κρίνουν αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα με τη Βρετανία ή θα κλείσουν. Βάσει του σχεδιασμού των Αρχών, θα ελεγχθεί σχεδόν το σύνολο των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα και ανάλογα με τα κρούσματα που θα εντοπισθούν θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Αν ο αριθμός εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός, τότε τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι της επιδημιολογικής επιτήρησης. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό το σενάριο να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα, καθώς η αποφυγή εξάπλωσης κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι πιο σημαντική από την οικονομική ανάσα που αναζητά ο τουρισμός.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η πύλη εισόδου του Προμαχώνα, όπου από τα μεσάνυχτα χθες τέθηκαν σε ισχύ πιο αυστηρά μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό από τους επισκέπτες, το οποίο έχει γίνει 72 ώρες πριν. Ήδη το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι τουρίστες που δεν είχαν μαζί τους το αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

 

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα που νοσηλεύονται

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Όπως τόνισε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου τα κρούσματα που νοσηλεύονται αυξήθηκαν από 41 σε 83. «Αυτό λέει πολλά», είπε και τόνισε ότι «οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν στους κλειστούς χώρους».

Παράλληλα τόνισε για τα εισαγόμενα κρούσματα: «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Είναι αδύνατον.Τα εργαστήρια είναι συγκεκριμένα, δουλεύουν άνθρωποι συγκεκριμένοι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και βγάζουν πάρα πολύ δουλειά». Παράλληλα, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τα πιστοποιητικά».

Καταλήγοντας είπε: «Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση. Αν φτάσουμε σε ένα στάδιο Σερβίας πώς θα αντιμετωπιστούν στα νοσοκομεία μας; Μην νομίζετε ότι αν εμείς φτάσουμε όπως είναι στη Σερβία και σε άλλες πόλεις ότι εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε στα νοσοκομεία. Για σκεφτείτε σωρηδόν να έρχονται οι άρρωστοι και οι κάψουλες από τα νησιά. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Σημειώνεται επίσης ότι αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στον αριθμό των διασωληνωμένων καθώς έχουν φτάσει τους 13 από 9 που ήταν τον Ιούνιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση