HomeHL-SportsOΦΗ Ολυμπιακός 1-3

OΦΗ Ολυμπιακός 1-3

Γύρισαν στις νίκες οι πρωταθλητές και διπλό επί του ΟΦΗ με κορυφαίο τον Φορτούνη που έβαλε δύο γκολ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν σοβαρός και επέστρεψε στα τρίποντα… Ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίστασης στον ΟΦΗ την Τετάρτη  και επικράτησε με 3-1 μέσα στο «Γεντί Κουλέ» για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1, αφήνοντας πίσω την ήττα και την κακή εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε με ικανοποίηση τον Κώστα Φορτούνη να είναι πολύ κεφάτος, με τον 27χρονο άσο να βρίσκει δίχτυα δύο φορές και να είναι ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ εξαιρετικός ήταν στο πρώτο 45λεπτο και ο Ραντζέλοβιτς, που επίσης σκόραρε.

Οι πρωταθλητές, που είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους κι έφτασαν τους 88 βαθμούς, έδειξαν πολύ καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, με τους Μπουχαλάκη και Καφού να είναι αρχοντικοί στη μεσαία γραμμή.

Οι Ηρακλειώτες, που προς τιμή τους έκαναν το λεγόμενο «πασίγιο» στους φιλοξενούμενους (παραταγμένοι τους χειροκρότησαν κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για την κατάκτηση του τίτλου), ήταν μαχητικοί, ωστόσο φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων και έκλεισαν με ήττα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους (θα τερματίσουν σίγουρα στην 6η θέση, έχουν 36 πόντους, το πάλεψαν περισσότερο ο Δεληγιαννίδης και ο Κοροβέσης). 

Γρήγορο 0-1 και «ερυθρόλευκη» κυριαρχία…

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τρεις στόπερ και ενισχυμένο κέντρο, θέλοντας να δυσκολέψει την κυκλοφορία των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι όμως βρήκαν γρήγορο γκολ στο 10′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη, παράβαση που καταλογίστηκε σωστά για παρατεταμένο τράβηγμα φανέλας του Χασάν από τον Κουτρουμπή.

Το 0-1 έλυσε τα πόδια των Πειραιωτών, με τον Φορτούνη να δεσπόζει και τον Ραντζέλοβιτς να γίνεται συνεχώς επικίνδυνος για την αριστερή πλευρά της άμυνας των γηπεδούχων, για να βρει δίχτυα στο 28′ για το 0-2.

Κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούσε να έχει φτάσει και σε τρίτο τέρμα πριν πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια, ενώ η εικόνα παρέμεινε η ίδια μέχρι και το 60′-65′.

Ο Μπουχαλάκης σημάδεψε το δοκάρι στο 52′, εννιά λεπτά αργότερα ο Φορτούνης τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 0-3 μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Ελ Αραμπί και κάπου εκεί… έκοψαν ταχύτητα οι πρωταθλητές.

Προσπάθησε ο ΟΦΗ να φτάσει στο γκολ της τιμής και με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεληγιαννίδη στο 90’+5 τα κατάφερε, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό αποτέλεσμα. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Πάγκαλο του Συνδέσμου Λασιθίου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Γκορτσίλας του Συνδέσμου Μακεδονίας και βοηθός ο Μωυσιάδης του Συνδέσμου Ηπείρου. 

Κίτρινες: 9′ Κουτρουμπής, 48′ Κοροβέσης, 65′ Μαρινάκης – 64′ Μπα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (46′ Γιαννούλης), Δεληγιαννίδης, Στάικος (71′ Σουρνάκης), Ζοάο Βίκτορ (81′ Νάστος), Σακόρ (46′ Βαζ), Κοροβέσης, Ναμπί (85′ Μπράουν), Nοικοκυράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (88′ Καραργύρης), Τοροσίδης, Γκασπάρ (88′ Μαρτίνης), Μπα, Παπαδόπουλος, Kαφού, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα (88′ Σουρλής), Φορτούνης, Χασάν (26′ λ. τρ. Ελ Αραμπί, 80′ Μπρούνο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση