HomeHL1-GreeceΔημοσκόπηση: Η ΝΔ κυριαρχεί «κλέβοντας» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ κυριαρχεί «κλέβοντας» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά με 41,6% έναντι 20,4%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα θηριώδες 41,5% -πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών- και 21,2 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,4%. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε κατακτήσει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 (σ.σ.: είχε εκλεγεί αυτοδύναμη με 39,85%). Από τα νούμερα, προκύπτει ότι το κυβερνών κόμμα «κλέβει» ψηφοφόρους και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 41,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%

ΚΙΝΑΛ: 5,7%

ΚΚΕ: 5%

Ελληνική Λύση: 3,4

ΜέΡΑ25: 1,9%

Χρυσή Αυγή: 1%

Οι ερωτηθέντες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εξι στους 10 θεωρούν ότι χειρίστηκε ορθά την πανδημία του κορωνοϊού.

Δημοσκόπηση: Ποια η στάση απέναντι στην τήρηση των μέτρων

Στην ερώτηση εάν εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι, όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον». Παράλληλα, το 57,3% λέει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώνει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ενώ το 34,5% διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Μόλις το 2,4% των ερωτηθέντων επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Δημοσκόπηση: Θα κάνουν διακοπές φέτος;

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν και το εάν θα κάνουν διακοπές φέτος. Το 51,4% δήλωσε πως όχι, ενώ όσοι πάνε θα επιλέξουν να βρεθούν στο εξοχικό ή στο χωριό ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με τη γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά ότι ανησυχεί. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Εντούτοις, περίπου οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση