Ήρθαν οι πρώτες πτήσεις από τη Βρετανία στα ελληνικά νησιά καθώς άνοιξαν από το πρωί τα σύνορα της χώρας με το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» αεροπλάνο από το Μπέρμιγχαμ με 124 επιβάτες ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αφιχθούν άλλες δύο πτήσεις στον αερολιμένα από το Λονδίνο και  από το Μάντσεστερ.

Ωστόσο η πτήση από το Λονδίνο θα παραλάβει 20 Βρετανούς οι οποίοι είχαν έρθει στο Ηράκλειο με ειδική άδεια, την περασμένη Δευτέρα.

Για αύριο, Πέμπτη, δεν αναμένονται περισσότερες από τέσσερις πτήσεις.

Οι πτήσεις από Βρετανία στην υπόλοιπη χώρα

Για σήμερα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αγγλία, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- για αύριο 16 Ιουλίου είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις.

Συνολικά σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 50 πτήσεις από τη Βρετανία με προορισμό τα ελληνικά αεροδρόμια, οι περισσότερες από αεροπορικές εταιρείες που ανήκουν σε tour operators, όπως η Jet 2 και η Thomson.

Ζάκυνθος

Στις 11:30 το πρωί έφτασε στη Ζάκυνθο ένα από τα συνολικά επτά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη Βρετανία. Οι υπόλοιπες πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού αργά το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Συνολικά στο νησί θα φτάσουν σήμερα 900 Βρετανοί τουρίστες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την χώρα μας από τα παρακάτω αεροδρόμια: Ιστ Μίντλαντς, Μπέρμινχαμ, Νιούκαστλ, Λιτζ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Γλασκώβη.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες και στη Ρόδο

Οι πρώτες πτήσεις από τη Βρετανία θα καταφτάσουν εντός της ημέρας και στην Ρόδο.

Μέχρι το βράδυ θα φτάσουν στο νησί τέσσερις πτήσεις, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι και η εικόνα τις επόμενες ημέρες καθώς η Ρόδος είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς.

«Είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε τονίσει προ ημερών πως «είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών. Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους τουρίστες οι οποίοι θα υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξή τους».

Υπενθύμισε πως οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο «για τη διευκόλυνση του ελέγχου». Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Για τη διευκόλυνση του ελέγχου αυτού, όλοι οι επισκέπτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν το έντυπο Passenger Locator Form (PLF), 48 ώρες πριν την άφιξή τους, ώστε να παίρνουν το QR Code. Έτσι νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια, καθώς αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε ένα κράτος που είναι οργανωμένο, που παρακολουθεί, εντοπίζει έγκαιρα τυχόν κρούσμα και το απομονώνει, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση