HomeHL-9Αίθριος καιρός με… μελτέμια στην Κρήτη

Αίθριος καιρός με… μελτέμια στην Κρήτη

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος καιρός αναμένεται και σήμερα στην Κρήτη με τα… μελτέμια να επιμένουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 5 με 6 μποφόρ που τοπικά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη – Το λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Ισχυροί άνεμοι αναμένονται για σήμερα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Αναλυτικά:

 «– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση