HomeHL-9Τι αναφέρει το Υπουργείο για τους τέσσερις αγνοούμενους ανοιχτά της Κρήτης

Τι αναφέρει το Υπουργείο για τους τέσσερις αγνοούμενους ανοιχτά της Κρήτης

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση του λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται βορειοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η λέμβος στην οποία επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» και να περισυλλεγεί αρχικά από φορτηγό πλοίο με σημαία Τόνγκο και στη συνέχεια να παραδοθεί σε σκάφος του λιμενικού Σώματος που έφτασε στην περιοχή.

Ο διασωθέντας 25 ετών μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Κολυμβαρίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Ο 25χρονος ανέφερε στους λιμενικούς ότι ταξίδευε με άλλα άτομα, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος με τη συμμετοχή και ιδιωτικών σκαφών ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και παραπλέοντα σκάφη ενώ γίνονται έρευνες και στην ξηρά από πειπολικά οχήματα του λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα του Ερυθρού σταυρού.

Το δελτίο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά ν. Κρήτης.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “PACIFIC M” σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ανωτέρω άνθρωπο από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί στο Γ. Ν.Ν. Χανίων.
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα 25 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση