HomeHL-9Νομικά θα κινηθούν δημότες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Νομικά θα κινηθούν δημότες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αντιδράσεις στην περιοχή του Κατσαμπά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν φτάσει δημότες του Ηρακλείου από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη με αποτέλεσμα όπως καταγγέλουν να μην μπορούν να κινηθούν, να είναι επικίνδυνες για τους πεζούς ενώ σε πολλές περιπτώσεις στενοί δρόμοι έχουν σημανθεί διπλής κατεύθυνσης,με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτοκίνητα και πεζοί, γίνονται ένα σε δρόμο του Κατσαμπά με τους πολίτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατέψουν τις ζωές των παιδιών τους, καθώς βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή, και τις δικές τους.

Αναλυτικά η καταγγελία του γνωστού αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. Βασίλη Κοκοτσάκη στο cretapost:

«Η οδός Τριανδρίας στον Κατσαμπα, ο πολύπαθος αυτός δρόμος πλάτους ενός αγροτικού δρόμου, δεν έχει ολοκληρωθεί και προς τούτο αναμένει διάνοιξη τώρα και 20 χρόνια.

Παρ όλα αυτά η δημοτική Αρχή πριν κάμποσα χρόνια έφτιαξε μια ράμπα σύνδεσης του δρόμου αυτού με την οδό Ξενοφώντος, μπροστά από τον παιδικό σταθμό.

Διοχετεύτηκε η κυκλοφορία από Αγ. Αικατερίνη – Πατελες – Κηπουπολη κλπ, προς Οδό Καζαντζίδη σε διπλή κυκλοφορία, σε ένα δρόμο που στερείται ακόμη και των στοιχειωδών.

Αυτοκίνητα και πεζοί, γίνονται ένα και ιδιαίτερα τις ώρες για και από τα τρία σχολεία που εξυπηρετεί με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κινδύνου.

Πέραν αυτού ουδέποτε απασχόλησε την δημοτική αρχή πάρα τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, που με μιας από μια μικρή συνοικιακά οδός, η Τριανδρίας μετατράπηκε σε λεωφόρο, αλλά όχι της Ευρώπης, αλλά του τρίτου κόσμου.

Και αντί να την μονοδρομήσουν οι σοφοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, την επιβάρυναν ακόμη περισσότερο αποκλείοντας την πρόσβαση του κεντρικού περιφερειακού δρόμου του Κατσαμπα, στην οδό Ικάρου, διοχετεύοντας πλέον όλη την κυκλοφορία στην οδό Τριανδρίας, αναγκάζοντας μας πλέον να αναζητούμε αλλού καταφύγιο.

Δεν μπορεί σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες για τις μονοδρομήσεις ή για τον χαρακτηρισμό ενός δρόμου ως διπλής κυκλοφορίας. Γιατί εάν υπάρχουν είναι σίγουρο ότι οι τεχνοκρατες του Δήμου και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θα τους έχουν παραβιάσει όλους.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής που ουσιαστικά υποβαθμίστηκε η ζωή μας από τους πειραματισμό τς αναλγητων ανθρώπων δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη αναθέσαμε σε δικηγόρο το θέμα και θα στραφούμε κατά παντός υπεύθυνου και να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθουμε.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση