HomeHL-SportsΟ.Φ.Η.- Άρης 0-1

Ο.Φ.Η.- Άρης 0-1

Την 2η νίκη (με τον ίδιο αντίπαλο) πέτυχε ο Άρης στα πλέι οφ, καθώς με το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Δοκάρι και κόκκινη κάρτα για Φιγκεϊρέδ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι «κίτρινοι» παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που τους αναγκάζουν να μη συμπληρώνουν 18αδα επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου  στο «Γεντί Κουλέ» για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1.

Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στους 41 πόντους, αφήνοντας τον ΟΦΗ στους 36 και πλέον στα δύο εναπομείναντα ματς με Παναθηναϊκό εντός και ΠΑΟΚ εκτός της αρκεί ένας βαθμός για να τερματίσει πάνω από τους Κρητικούς.

Tο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη

Φυσικά αν ο ΟΦΗ δεν κάνει το 2/2 στα δικά του ματς που είναι σαφώς πιο δύσκολα κόντρα σε Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και Παναθηναϊκό στην Αθήνα τότε η ομάδα του Γιώργου Σίμου θα είναι 6η αν και πολύ μικρή σημασία έχει αυτό καθώς αμφότερες έχουν κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το παιχνίδι ήταν από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα. Καλύτερος ο Άρης στο πρώτο όπου και προηγήθηκε με τον Φετφατζίδη με το γκολ αυτό να είναι αρκετό για τη νίκη και τον ΟΦΗ καλύτερο στο δεύτερο μέρος, αλλά να πληρώνει την αστοχία του καθώς έχασε και πέναλτι, είχε και δοκάρι, ενώ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Καλύτερος όπως είπαμε ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 0-1 χάνοντας και ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Βέβαια η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον ΟΦΗ με τους Νέιρα, Ναμπί, Βαζ να αλλάζουν ωραία τη μπάλα, όμως ο Στάικος στο 7’ δεν έκανε καλό σουτ και έτσι η μπάλα πέρασε άουτ.

Αντίθετα, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Γουάλι ο Άρης πήρε το προβάδισμα με πολύ ωραίο τέρμα. Ο Ματίγια με τακουνάκι βρήκε τον Κόρχουτ, ο Μαντσίνι ακολούθησε τη φάση και με πάσα προς τον Φετφατζίδη, ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Η απάντηση του ΟΦΗ δεν ήρθε με την ευκαιρία του Φιγκεϊρέντο στο 19’ με την κεφαλιά του να περνά άουτ, με τους «κίτρινους» να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να απειλούν για το 0-2.

Αρχικά στο 34’ ο Μαρτίνες σούταρε, ο Γουάλι απέκρουσε ασταθώς και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαντσίνι που πήρε το ριμπάουντ επιχείρησε νέο σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γουάλι.

Ένα λεπτό μετά ο Μαρτίνες και πάλι πρωταγωνιστής που σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γουάλι.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα παρότι οι «κίτρινοι» είχαν ευκαιρία και στις καθυστερήσεις όταν στο 45+2’ από ωραία προσπάθεια του Γκάμα, η μπάλα κόντραρε τελευταία στιγμή στον Κουτρουμπή και πέρασε κόρνερ, που δεν απέφερε κάτι για τους φιλοξενούμενους.

Το χαμένο πέναλτι του Φιγκεϊρέντο 

Ο ΟΦΗ μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» στο δεύτερο 45λεπτο και πέντε λεπτά μετά την έναρξη του κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Φιγκεϊρέντο από τον Μπαγκαλιάνη.

Η φάση εξετάστηκε και από το VAR και έτσι ο Τσαγκαράκης έδειξε την άσπρη βούλα. Όμως ο Φιγκεϊρέντο που ανέλαβε την εκτέλεση στο 53’ νικήθηκε από τον Κουέστα, ενώ στη συνέχεια ο Βαζ είδε το σουτ του να περνά κόρνερ.

Στο 58’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους όμως ο μοιραίος τους παίκτης όπως αποδείχθηκε, Φιγκεϊρέντο σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα επιχείρησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον πορτιέρο του Άρη σε ένα κακό τελείωμα του Βραζιλιάνου.

Παρά το χαμένο πέναλτι ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεση, αλλά και πάλι ο 23χρονος επιθετικός απώλεσε ευκαιρία καθώς είδε τον Κουέστα στο 66’ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε. Ο πορτιέρο του Άρη δήλωσε παρών και δύο λεπτά μετά όταν απογειώθηκε και μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Νέιρα.

Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε και στο 77’ ξανά με πρωταγωνιστή τον Φιγκεϊρέντο που επιχείρησε ωραίο σουτ από τα αριστερά όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κουέστα ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας το σουτ του Νέιρα που πήρε το ριμπάουντ.

Ο παθητικός στο δεύτερο ημίχρονο Άρης παραλίγο να… τελειώσει οριστικά το ματς στο 81’ αλλά ο Μαντσίνι που βγήκε τετ-α-τετ με τον Γουάλι έκανε τσαφ και έχασε την ευκαιρία. Τελευταία καλή φάση το σουτ του Βαζ στο 86’ για τον ΟΦΗ που πέρασε άουτ.

Οι Κρητικοί τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς στο 90+3’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπαγκαλιάνη ο Φιγκεϊρέντο ολοκληρώνοντας έτσι ένα άσχημο για αυτόν βράδυ.

Κορυφαίοι των νικητών οι Κουέστα, Φετφατζίδης, Ματίγια, ενώ για τον ΟΦΗ οι Μεγιάδο, Νέιρα και Ναμπί.

Κίτρινες: 30’ Φιγκεϊρέντο, 38’ Μεγιάδο, 53’ Γιαννούλης, 81’ Νέιρα, 90+2’ Κουτρουμπής – 31’ Κόρχουτ, 51’ Μπαγκαλιάνης, 68’ Μαντσίνι, 90+5’ Κουέστα

Κόκκινη: 90+3’ Φιγκεϊρέντο (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), 4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), VAR: Κοτσάνης (Δράμας), ΑVAR: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (87’ Ζοάο), Κουτρουμπής, Γιαννούλης (87’ Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (65’ Σεμέντο), Ναμπί (78’ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Βαζ, Φιγκεϊρέντο.

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ (71’ λ.τρ. Σόουζα), Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μαρτίνες (80’ Μπακουτσής), Μαντσίνι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση