HomeΚΡΗΤΗΤα έργα στο ΒΟΑΚ σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τα έργα στο ΒΟΑΚ σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, παρουσία του Υφυπουργού κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, και του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Γιάννη Καρνέση. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, η  Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών  Κρήτης, κα Ελένη Δοξάκη, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία των έργων στον ΒΟΑΚ, κυρίως εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε  τις αποκαταστάσεις των κατολισθήσεων και τα έργα οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα. Δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανατεθούν τα έργα όλων των οριστικά μελετημένων αποκαταστάσεων (που αφορούν κυρίως σε 6 θέσεις στο τμήμα Σούδα–Καλύβες, αλλά και σε άλλες θέσεις όπως τα Νοπήγεια) με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του έτους. Για τις κατολισθήσεις σε Σταλό & Γαλατά, οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί με προσωρινά μέτρα, εκκρεμούν οι οριστικές μελέτες αποκατάστασης.

Επίσης, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Καλογερή ότι τα 2 σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας στα τμήματα Σούδα–Καλύβες και Γεωργιούπολη–Πετρές, θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθούν εντός του 2020.

Όσον αφορά στο σχεδιαζόμενο νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και για τα τμήματα από Σούδα έως Ρέθυμνο, ο κ. Καρνέσης ενημέρωσε πως βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής τελικής χάραξης αφού επιλυθούν κάποια τελικά ζητήματα αδειοδοτήσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, πριν οριστικοποιηθεί η επιλεγμένη λύση, θα προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση για τη μορφή και την προβλεπόμενη πορεία του νέου οδικού άξονα.

Όσον αφορά στο τμήμα Χανιά–Κίσαμος, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε πως έχει ληφθεί η απόφαση, το έργο να υλοποιηθεί μέσω του δικαιώματος προαίρεσης που προβλέπεται στο διαγωνισμό του έργου παραχώρησης. Στα πλαίσια αυτά, θα ανατεθεί άμεσα η προμελέτη για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο από το Βαμβακόπουλο έως την είσοδο της Κισάμου. Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Καλογερής τόνισαν την ανάγκη εκκίνησης των μελετητικών διαδικασιών, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Επίσης συζητήθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης Παράκαμψης Κισάμου, για την  οποία έχει δοθεί εντολή επικαιροποίησης της ΜΠΕ.

Ο κ. Καλογερής, ευχαρίστησε τους κυρίους Κεφαλογιάννη, Καραγιάννη και Καρνέση για την εκτενή ενημέρωση, ενώ τόνισε την ανάγκη για συνεχή συνεργασία κατά την εξέλιξη αυτών των πολύ σημαντικών έργων, που είναι σε κάθε περίπτωση τα σημαντικότερα για την Π.Ε. Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση