HomeHL-9Αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις σε Κουρταλιώτικο φαράγγι και στη Λίμνη Πρέβελη

Αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις σε Κουρταλιώτικο φαράγγι και στη Λίμνη Πρέβελη

Συνελήφθησαν 11 για ναρκωτικά και παράνομη κατασκήνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

11 συνολικά άτομα, έξι Έλληνες, 3 άνδρες και 3 γυναίκες, και πέντε αλλοδαπές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις προστατευόμενες τουριστικές περιοχές, Κουρταλιώτικο φαράγγι και Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο πλαίσιο, ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές.

Τα 11 άτομα συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης κατασκήνωσης και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης και μικροποσότητα κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες περιοχές, είναι ενταγμένες στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ και είναι χαρακτηρισμένες ως περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας, την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών και την πρόληψη πυρκαγιών ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση