HomeΕΛΛΑΔΑ«Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο»: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

«Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο»: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Νέο καινοτόμο και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» είναι η απάντηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στις αναδυόμενες ανάγκες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση (ειδικά μετά τα νέα δεδομένα που έφερε ο COVID19 στις μεθόδους διδασκαλίας) και με δεδομένες τις συνθήκες του σημερινού υπερ-επικοινωνιακού κόσμου.

Tο νέο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ που προσφέρεται από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη για γνώση και αποτελεσματικότητα στα Μέσα Επικοινωνίας στο Σχολείο, συνδυάζοντας τη θεωρητική εμβάθυνση των εκπαιδευτικών κυρίως, αλλά και όλων των γονέων και πολιτών, με την απαιτούμενη πρακτική κατάρτιση στα πεδία της Επικοινωνίας και Μέσων, των Επιστημών της Αγωγής και του Εγγραμματισμού.

Το Πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Με δεδομένους τους στόχους της εκπαίδευσης για ενίσχυση των γνώσεων αναφορικά με τα Μέσα στο σχολείο και για βελτίωση των δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών στις αναδυόμενες νέες συνθήκες ενός υπερ-επικοινωνιακού κόσμου, αλλά και τη διαμεσολάβηση των νέων τεχνολογιών (διαδίκτυο, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.) στις μαθησιακές διαδικασίες, οι ευθύνες των εκπαιδευτικών αυξάνονται σημαντικά.

Η εξειδικευμένη και μεθοδική γνώση της Επιστήμης της Επικοινωνίας και των Μέσων σε αλληλοτροφοδότηση με την Παιδαγωγική και τη Διδακτική, καθώς και η σύνδεσή τους με το σύγχρονο σχολείο με συγκεκριμένες μεθοδολογίες, διαφαίνεται άκρως αναγκαία να ενταχθεί σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες για τον Σύγχρονο Κόσμο, τα Μέσα Επικοινωνίας, τον Εγγραμματισμό και την Εκπαίδευση στα Μέσα, τη Διδασκαλία και Ηγεσία του Σχολείου στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών. Ενδιαφέρει κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως βαθμίδας, επαγγελματιών από συναφείς χώρους, αλλά και τον κάθε πολίτη που επιζητά νέες γνώσεις και δεξιότητες στην Επικοινωνία, τον ψηφιακό κόσμο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί από την 16η Ιουλίου 2020 μέχρι και την 26η Αυγούστου 2020 μέσω του www.ouc.ac.cy.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Προσφέρει, έτσι, σε κάθε έναν και κάθε μία από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό την πολύτιμη δυνατότητα να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών σε μεγάλο εύρος επιστημονικών αντικειμένων, στον δικό του/της χώρο και χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση