HomeΚΡΗΤΗ24ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

24ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από αύριο τα μεσάνυχτα με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες  η ΔΕΗ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει επιχείρηση.

“Η ομοσπονδία μας αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απερεγίες αρχής γενομένης από αύριο τα μεσάνυχτα για την πώληση της μικρής ΔΕΗ. Ξεκιναμε δυναμικά. Ξεκινάει η Βόρεια Ελλάδα, θα ακολουθήσουμε και εμείς σαν νησί. Πιστεύω ότι προσωπικό της επιχείρησης θα ακολουθήσει δυναμικά σ’ αυτή την  απεργία.  Να τονίσω εδώ ότι δεν κατεβάζουμε εμείς τους διακόπτες. Τους κατεβάζει η ΔΕΗ. Εμείς θα κάνουμε την απεργία μας. Θα εξασφαλίσουμε στην επιχείρηση το προσωπικό ασφαλείας που πρέπει βάσει του νόμου να διαθέσουμε . Από ‘κει και μετά θα υπολειτουργήσουν οι μονάδες στα εργοστάσια και η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να κάνει περικοπές από μόνη της στα φορτία. Άρα θα υπάρχουν και διακοπές”, δήλωσαν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Μ. Αλιφιεράκης κάνει έκκληση στους εργαζόμενους να μην κατεβάσουν τους διακόπτες της ΔΕΗ γιατί θα πληγεί η οικονομία του τουρισμού: “Είμαστε ήδη στο peak της τουριστικής περιόδου και ακούμε τα διάφορα για τις κοινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Εμείς χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε ή να υποτιμήσουμε τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις τους που έχουν κάθε δικαίωμα, θα τους παρακαλούσα να μην  κατεβάσουν τους διακόπτες ειδικά σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο γιατί σίγουρα το αποτέλεσμα πιστεύω ότι δεν θα είναι με το μέρος τους. Θα δυσαρεστήσουν επιχειρηματίες και γενικότερα θα βλάψουν την οικονομία του τουρισμού».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές. Κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται Τα Νέα της Τρίτης σημειώνει: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».