HomeΚΡΗΤΗΣτο Ρέθυμνο η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Στο Ρέθυμνο η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ρέθυμνο είναι ο τόπος που η παράδοση του λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμητικά πληθυσμό του μιας και γίνεται τόσο μεγάλη και σπουδαία δουλειά με καταπληκτικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους.

Με αυτή τη δήλωση η πρόεδρος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, εξήρε όλα όσα συνδέουν το χθες με το σήμερα στην πόλη του Ρεθύμνου καθώς και τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμος στην πλατφόρμα για την Επιτροπή και τις εκδηλώσεις.

Η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνοδευόμενη από στελέχη της επιτροπής, τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη και εκπροσώπων αυτοδιοικητικών φορέων, επισκέφτηκε την πόλη του Ρεθύμνου, την αγορά, καταστήματα και μνημεία της παλιάς πόλης, ενώ μετείχε σε σύσκεψη για τις 9 προτάσεις του δήμου που αφορούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821.

«Ενθουσιάζει η δουλειά που έχετε κάνει στο Ρέθυμνο, με αποτελέσματα, πρωτιές, τα βραβεία που έχει πάρει το Ρέθυμνο και αυτό φυσικά δεν έρχεται τυχαία», είπε η πρόεδρος επισημαίνοντας ότι: «Ιστορία παράδοση και τεχνολογία συνδέονται και έχουν άμεση σχέση με όλη τη δουλειά που γίνεται στο Ρέθυμνο. Αυτό σας τιμάει όπως και τη δημοτική αρχή και όλους που εργάζονται. Εμείς στην Επιτροπή 2021 προσπαθήσαμε να θυμίσουμε στον κόσμο σε όλη την περιφέρεια και εδώ στο Ρέθυμνο ότι τα 200 χρόνια είναι μία μοναδική ευκαιρία, ουσιαστικά να αξιοποιήσουμε τη μνήμη και την ιστορία σε βάθος χρόνου, τον πολιτισμό την ιστορία όπως για παράδειγμα και στο Αρκάδι που θα βρεθούμε αργότερα σήμερα. Πόσες αγωνιστικές στιγμές, μάχες και αίμα έχουν δοθεί για να ενωθεί και πάλι η Κρήτη με την Ελλάδα μας. Όμως εσείς δεν έχετε σταματήσει εκεί. Εδώ στο Ρέθυμνο προσπαθείτε να προβάλλεται στον κόσμο στην ιστορία σας, όλα τα μνημεία, την ιστορία της περιόδου όπως των Ενετών, των αιγυπτίων και όλα αυτά τα προβάλλεται και συγχρόνως βρίσκετε ευκαιρία να κάνετε μοναδικά πράγματα για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που ζουν εδώ και όχι μόνο. Να κάνετε πράγματα όχι μόνο για τους ανθρώπους που περπατάνε κανονικά, κυκλοφορούν κανονικά, αλλά ουσιαστικά έχετε βάλει αρχή νέων δράσεων που αλλάζουν τη νοοτροπία στον κόσμο. Να σεβόμαστε δηλαδή τον κόσμο που έχουν λιγότερες δυνατότητες να κινηθούν, να δουν με τα μάτια τους, αυτές είναι πρωτιές που το Ρέθυμνο έχει και προωθεί. Και για όλα αυτά μας έχετε εντυπωσιάσει».

Σύμφωνα με την κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, το Ρέθυμνο έχει προτάσεις να δείξει όπως για παράδειγμα ένα ιστορικό κέντρο σε όλους τους επισκέπτες μέσω ψηφιακής μορφής. «Διαπιστώνουμε ότι σας απασχολεί και ο τουρισμός και ο διαφορετικός τουρισμός και ο πρωτογενής παράγοντας που είναι τα προϊόντα και ότι καλό πολιτιστικά βγάζει αυτή η γη. Όλα αυτά σας απασχολούν μαζί με τη ζωή των δημοτών. Εύχομαι αυτά τα 200 χρόνια να είναι η απαρχή μιας νέας συμπεριφοράς που όπως φαίνεται θα είναι. Και είναι αποτέλεσμα όλο αυτό της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και τιμάει τους δημοτικούς άρχοντες που βρίσκονται εδώ στο Ρέθυμνο. Έχω ενθουσιαστεί με τις προτάσεις που έχουν βάλει από το Ρέθυμνο στην πλατφόρμα του 2020-2021».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, είναι σημαντικό που οι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος βρήκαν ευήκοα ώτα. «Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για την επανεκκίνηση της πατρίδας μας. Νομίζω ότι το 2021 είναι μία πολύ καλή αφετηρία για να ξαναδιαβάσουμε όλη την ιστορία μας, διότι μέσα από τα λάθη, εμείς θα γίνουμε καλύτεροι και εκτιμώ ότι είναι στο χέρι μας να πάμε την πατρίδα μας ψηλότερα. Οι συμπατριώτες μας πριν από 100 χρόνια πολέμησαν για να ενωθούν με την Ελλάδα. Η δικιά μας αγωνία είναι να ενώσουμε το νησί μας την πατρίδα μας με την Ευρώπη και με όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Όλα αυτά τα έργα που γίνονται στο Ρέθυμνο είναι έργα που έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία των ανθρώπων την αντίληψη και κυρίως με την καλλιέργεια μιας ιδιαίτερης σχέσης του ανθρώπου με το δημόσιο χώρο. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν έχουν τις δεξιότητες να τον απολαμβάνουν όπως οι υπόλοιποι. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ».

Η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη θα επισκεφτεί και την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση