HomeΕΛΛΑΔΑΚουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ποινικοποιεί κάθε λαϊκή διαμαρτυρία

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ποινικοποιεί κάθε λαϊκή διαμαρτυρία

Τι αναφέρει ο γραμματέας του ΚΚΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η πιο σωστή πρόταση για το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, είναι η εξής: να αποσυρθεί τώρα!» , αναφέρει ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο, «Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… αλλά νηστικοί θα μείνουν».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι «έκτρωμα, κυρίως, καθιστά το νομοσχέδιο, πέρα από τις γενικευμένες απαγορεύσεις και διώξεις, το βαθιά αντιδραστικό ιδεολογικό αποτύπωμα που το διαπερνά από την αρχή ως το τέλος».

«Είναι ψέμα ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά τις διαδηλώσεις χιλιάδων, ειδικά τις «περιφρουρημένες μεγάλες διαδηλώσεις» του ταξικού κινήματος, όπως λέγεται. Στοχεύει και ποινικοποιεί εν δυνάμει κάθε λαϊκή διαμαρτυρία» αναφέρει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «ήδη ασφαλιστικές εταιρίες διαφημίζουν πακέτα για προστασία από διαδηλώσεις και αποζημιώσεις, με την περιβόητη αστική ευθύνη του διοργανωτή, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο».

Σε ό, τι αφορά τον διοργανωτή, προσθέτει ότι «αυτός θα σέρνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, θα εξοντώνεται ηθικά και οικονομικά, για ενέργειες προβοκατόρικων στοιχειών που καμιά σχέση δεν έχουν με το κίνημα, αντίθετα δρουν χρόνια τώρα με την ανοχή και την κάλυψη του κράτους».

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το βήμα έντασης της καταστολής θα ήταν μετέωρο αν δεν είχαν προηγηθεί ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα (επίσης από την ίδια κυβέρνηση), αν δεν υπήρχε όλο το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο των τρομονόμων, που φτιάχτηκαν για να τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί. Αυτούς τους νόμους δεν τους κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προτάσεις του ΚΚΕ. Αυτήν την επικίνδυνη νομοθεσία επεκτείνει τώρα η ΝΔ», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση