HomeΚΟΣΜΟΣΣάλος με εισαγγελέα που «έσπασε» το lockdown και πήγε ταξιδάκι στην Καραϊβική

Σάλος με εισαγγελέα που «έσπασε» το lockdown και πήγε ταξιδάκι στην Καραϊβική

Η Κολομβία παραμένει σε εθνικό lockdown

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θύελλά αντιδράσεων προκαλεί στην Κολομβία το ταξίδι που έκανε πρόσφατα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας. Εν μέσω καραντίνας λόγο κορονοϊού, ο Φρανσίσκο Μπαρμπόσα πήρε τη γυναίκα του, την κόρη του και τον φίλο του και «πετάχτηκαν» το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής!

Η Κολομβία παραμένει σε εθνικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε στα τέλη Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αν και ορισμένοι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, οι αστικές και αεροπορικές μεταφορές παραμένουν κλειστές για τους πολίτες. Αλλά μάλλον ο γενικός εισαγγελέας θεώρησε ότι είναι η… εξαίρεση στον κανόνα!

 

Το νησί Σαν Αντρές στην Καραϊβική είναι δημοφιλής για τις παραλίες του προορισμός

Ο Μπαρμπόσα αρνήθηκε ότι έκανε κάτι έκανε λάθος. Υποστήριξε ότι η μικρή του κόρη τον συνόδευσε στο νησί της Καραϊβικής αλλά αρνήθηκε ότι το ταξίδι ήταν οικογενειακές διακοπές. «Ποτέ δεν θα έθετα την κόρη μου σε κίνδυνο σε ζήτημα υγείας», είπε σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχε κανένα εστιατόριο, κανένα κατάστημα, οι παραλίες ήταν κλειστές – δεν υπήρχε απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έγινε αντικείμενο χλευασμού στα social media από τότε που αποκαλύφθηκε το οικογενειακό του ταξίδι.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κολομβίας υποστήριξε ότι η συνοδεία της κόρης του στο ταξίδι δεν παραβίασε τους κανόνες απαγορεύσεων κυκλοφορίας και ότι εκείνη βρισκόταν σε δημόσιους χώρους. «Όποτε έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω με την κόρη και την οικογένειά μου θα το κάνω», είπε.

Ο Μπαρμπόσα δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος που προκαλεί οργή εμφανιζόμενος να παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Στη Βρετανία πολιτική θύελλα ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε 400χλμ μαζί με τον τετράχρονο γιο του και τη σύζυγό του, από το Λονδίνο μέχρι το σπίτι των γονιών του στη βόρεια αγγλική πόλη Ντάραμ, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση