HomeHL-9Αναμενόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα – Τι αναφέρει ο Καθηγητής Ιολογίας

Αναμενόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα – Τι αναφέρει ο Καθηγητής Ιολογίας

Στο ξενοδοχείο καραντίνας θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες η τουρίστρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμενόμενα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και στην Κρήτη μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων δήλωσε στο cretapost ο καθηγητής ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, με αφορμή το θετικό δείγμα που εντοπίστηκε σε τουρίστρια που έφτασε στη Χερσόνησο πριν λίγα 24ωρα.

Η γυναίκα από τη Ρουμανία, που είναι ασυμπτωματική βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, στο ξενοδοχείο της και έχουν δοθεί οδηγίες από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας και όλος ο μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη μεταφορά της.

Να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία καραντίνας στη Χερσόνησο είναι 2 και βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό, κάτι στο οποίο αντιδρά ο δήμαρχος αλλά και οι φορείς της περιοχής για ευνόητους λόγους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και για ένα τρίτο ξενοδοχείο που βρίσκεται εκτός του κέντρου και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσουν Γιάννης Σέγκος μιλώντας στο cretapost, τόνισε πως τα εισαγόμενα κρούσματα στην περιοχή είναι αναμενόμενα και θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του καθηγητή ιολογίας.
«Αν τα εφαρμόσουμε σωστά και τα επιβάλλουμε και στους επισκέπτες μας τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Πρέπει να όμως να είμαστε εμείς πρότυπο για να τα εφαρμόσουν και εκείνοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση