HomeHL-9Θεοχάρης από Ρέθυμνο: Ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα

Θεοχάρης από Ρέθυμνο: Ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα

Διαβεβαίωσε για τη στήριξη των εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βέβαιος ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα» εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το Ρέθυμνο, όπου συναντήθηκε με δημάρχους, επιχειρηματίες, ξενοδόχους αλλά και εργαζόμενους του κλάδου.

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή και έκανε λόγο για «αισιόδοξα μηνύματα» που ελπίζει ότι θα μετατραπούν σε «επιτυχία και αποτελεσματικότητα». Πάντως, ανέφερε ότι φέτος δεν είναι η χρονιά των αριθμών αλλά «η χρονιά της ποιότητας και ποιότητα σημαίνει όμορφες διακοπές, όμορφο κρητικό περιβάλλον, κρητική φιλοξενία, σημαίνει όμως και ασφάλεια, σημαίνει προσοχή και ότι όλοι μας τηρούμε τα πρωτόκολλα. Με αυτό τον τρόπο, όποιος μας επισκέπτεται γυρίζει μετά στο σπίτι του σώος και ασφαλής».

«Δεν υπάρχει καμία χώρα πιο μπροστά από την Ελλάδα στον τουρισμό αυτή τη στιγμή»

Ο κ. Θεοχάρης απέρριψε και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στον τουρισμό.

«Δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στον ελληνικό τουρισμό, υπάρχει ασφάλεια και υπάρχει και άνοιγμα του τουρισμού. Δεν υπάρχει καμία χώρα που είναι πιο μπροστά από τη χώρα μας αυτή τη στιγμή στον τουρισμό. Είμαστε στην πρωτοπορία και πράγματι αναγκάσαμε ακόμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάρει θέση», ανέφερε. Επίσης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να κάνει αυτοκριτική.

Μιλώντας με ξενοδοχοϋπαλλήλους, ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης, που δεν είναι μόνο στα χαρτιά. «Μην έχουμε αγωνία και ανησυχία. Κάθε μέρα τα πράγματα επανεξετάζονται, γίνονται διορθωτικές κινήσεις και ειδικά σήμερα είναι μία μέρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε περαιτέρω μέτρα στήριξης και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ειδικά των εποχικά εργαζομένων», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους εργαζόμενους να δείξουν υπομονή και προανήγγειλε «νέα μέτρα στήριξης». Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε πιο ομαλή και πιο καλή τη διαδικασία, ώστε να έρθει ο τουρίστας στην Ελλάδα, να έρθει στην Κρήτη, αλλά και να επιστρέψει στη χώρα του ασφαλής. Και όλα αυτά για τη στήριξη των εργαζομένων του ελληνικού τουρισμού».

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο, όπου ο υπουργός τουρισμού είχε την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, διαμαρτυρόμενοι για την ανασφάλεια στην οποία έχουν πλέον περιέλθει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση