HomeHL-9Κορωνοϊός: 11 εισαγόμενα κρούσματα στους 3.600 ελέγχους στα αεροδρόμια

Κορωνοϊός: 11 εισαγόμενα κρούσματα στους 3.600 ελέγχους στα αεροδρόμια

Αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό που έγιναν σε επιβάτες διεθνών πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βγει τα αποτελέσματα για περίπου 3.600 ελέγχους από τους 5.889 που διενεργήθηκαν συνολικά την πρώτη μέρα που η χώρα άνοιξε τα σύνορα. Από αυτά, μόλις 11 έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν εντοπιστεί 5 θετικά δείγματα στον κορωνοϊό στο πρώτο κύμα αποτελεσμάτων από 1.383 τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία, Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, όπως και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρμόδιες Αρχές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των εν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού

και μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Σουηδέζα αψήφησε τις οδηγίες και έκανε βόλτες στην Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα!

Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου η Ελλάδα άρχισε να δέχεται τουρίστες ενόψει της διαφορετικής, λόγω κορωνοϊού, θερινής περιόδου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση