HomeHL-TOPΚικίλιας από Ηράκλειο: Θα ενισχυθούν με νέες ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Κρήτης

Κικίλιας από Ηράκλειο: Θα ενισχυθούν με νέες ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Κρήτης

«Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης στο ΠΑΓΝΗ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το ΠΑΓΝΗ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης», δήλωσε μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για τον αριθμό των ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού ενώ παράλληλα τόνισε πως θα ενισχυθούν με νέες κλίνες.

kikilias3

«Επιτυχημένος ήταν ο πρώτος κύκλος του σχεδιασμού στην α’ φάση του κορωνοϊού και πλέον δουλεύουμε εντατικά για τον δεύτερο κύκλο. Τώρα θέλουμε να πάει καλά το νησί γι’ αυτό και τα νοσοκομεία όλης της Κρήτης θα ενισχυθούν με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας μετά την ενημέρωση που είχε από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τις ΜΕΘ.

kikilias2

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως στόχος είναι και η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

kikilias1

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που έλαβε ο υπουργός Υγείας, υπάρχουν 50 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη οι οποίες έχουν ως εξής: 16 κλίνες στο ΠΑΓΝΗ, 9 στο Βενιζέλειο, 10 στα Χανιά, 8 στο Άγιο Νικόλαο και 7 στο Ρέθυμνο.

kikilias

Παράλληλα, κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού είναι συνολικά 205 εκ των οποίων: 40 στο ΠΑΓΝΗ, 33 στο Βενιζέλειο, 34 στα Χανιά, 25 στη Νεάπολη, 24 στη Σητεία, 20 στον Άγιο Νικόλαο, 20 στο Ρέθυμνο και 9 στην Ιεράπετρα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου διοίκηση, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση