HomeHL-9«Θερμή» υποδοχή και στα Χανιά για τον υπουργό Τουρισμού

«Θερμή» υποδοχή και στα Χανιά για τον υπουργό Τουρισμού

Τον περίμεναν «αγανακτισμένοι» εργαζόμενοι – Τι ανέφερε στη σύσκεψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από αγανακτισμένους εργαζομένους έπρεπε να περάσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά την είσοδό του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων του τουρισμού και όχι μόνο βρέθηκαν έξω από το ΕΒΕΧ, διαμαρτυρόμενοι για την ανασφάλεια στην οποία πλέον είναι καταδικασμένοι, με ανακοίνωσή τους να αναφέρει χαρακτηριστικά οτι «η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα απέναντι σε όσους φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας» κατακρίνοντας την κυβέρνηση για «απόλυτη κοροϊδία και πλήρη εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την χώρα που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η διαδικασία για αυτό το πενιχρό “βοήθημα” των 534 ευρώ, χωρίς όμως γραφειοκρατία όταν πρόκειται να ενισχύσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοξενοδόχων με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία».

Θεοχάρης: “Με έπαιρναν για τρελό όταν έλεγα πριν μερικούς μήνες ότι θα ανοίξουμε τον τουρισμό”

Σε σύσκεψη με αντικείμενο τον τουρισμό και τις προοπτικές του εν μέσω κορονοϊού, προέδρευσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο ΕΒΕΧ.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, των βουλευτών Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του προέδρου του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη και πολλών ακόμα τοπικών φορέων.

theoxaris_evex2-696x464

Ο κ. Θεοχάρης αρχικά εξέφρασε τη χαρά του που ξαναβρέθηκε στα Χανιά. “Είμαστε, είπε,  σε μια αισιόδοξη στιγμή, έτσι αισιόδοξα βλέπουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Με έπαιρναν για τρελό όταν το έλεγα πριν μερικούς μήνες. Με τον Δημήτρη τον Φραγκάκη συνεχώς σχεδιάζαμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, όταν όλοι οι αξιωματούχοι ζητούσαν απ’τον κόσμο να μείνει στις χώρες του. Είμαστε όμως τώρα εδώ και τους υποδεχόμαστε. Αν μία χρονιά χρειαζόμαστε διακοπές, αυτή είναι φέτος. Είναι αναγκαία και απαραίτητη υπηρεσία. Όσους υποδεχθούμε να τους γυρίσουμε με την ίδια υγεία σπίτι τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στις 15 να ανοίξουμε τη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζω το ίδιο και για τη Σουηδία, πάντα όμως σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών”

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε μεταξύ άλλων: “Δεν είναι ακόμα ικανοποιητικός ο αριθμός των πτήσεων και των επιβατών, αλλά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τον έλεγχο και την εξαγωγή στοιχείων σχετικά με τον κορονοϊο. Στην ουσία είναι χαμένες οι αγορές της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κορονοϊος ήρθε και θα μείνει μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, για αυτό αν και στα Χανιά είμαστε λίγο αντάρτες, οι κανόνες πρέπει να ισχύσουν. Έχω παρατηρήσει συναθροίσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, όμως πρέπει να καβατζάρουμε το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικά καλό.

theoxaris_evex4

Από την μεριά του ο κύριος Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε ότι αυτή η κρίση θα πλήξει τα Χανιά πολύ περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς ο τουρισμός είναι ο πληττόμενος τομέας. “Υποδειγματικοί είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, έχουμε ακόμα “πυρομαχικά” για να αντέξουμε ως το 2021″

Ο Νίκος Καλογερής στην τοποθέτηση του στάθηκε στην ανάγκη να ανοίξει ο τουρισμός φέτος σε όλη τη χώρα, κρίνοντας σωστή την επιλογή να μην παραμείνουμε σε καραντίνα και να περιμένουμε το 2021.

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος ξενοδόχων νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, κατέκρινε όσους δεν συμφωνούν με το ελληνικό μοντέλο. Όπως σχολίασε, ο τουρισμός χαρακτηρίζεται από ομόκεντρους κύκλους στην ελληνική οικονομία, για αυτό και πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στον χώρο.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση