HomeHL-WorldΚιμ Γιόνγκ Ουν: Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κορωνοϊού στη χώρα

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κορωνοϊού στη χώρα

Τι ανέφερε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε σε μια συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, πως η χώρα του κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κορωνοϊού στην επικράτειά της, ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που αποτελεί μια λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Προειδοποίησε ωστόσο ενάντια στον εφησυχασμό και την χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να παραμείνουν σε «μέγιστη επιφυλακή», ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόνισε την Τετάρτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Παρόλο που η απομονωμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα Covid-19, το υπουργείο δημόσιας υγείας της χώρας ανέφερε ότι και οι 922 άνθρωποι που έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παρακολούθηση.

Στη σύγκληση του πολιτικού γραφείου χθες συζητήθηκε επίσης η ανέγερση του Γενικού Νοσοκομείου της Πιονγιάνγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα. Ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και ευχαρίστησε τους οικοδόμους που προχώρησαν τις εργασίες μέσα σε δυσμενείς συνθήκες.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση