HomeHL-TOPΟ Βασίλης Κικίλιας παίρνει τη…σκυτάλη- Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη

Ο Βασίλης Κικίλιας παίρνει τη…σκυτάλη- Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις-Αγωνιστική υποδοχή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπουργικών…καθόδων συνέχεια στην Κρήτη με την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια από σήμερα στο νησί, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και συναντάται με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Υπουργός Υγείας έχει επίσης συγκαλέσει σύσκεψη με τους Προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετέχει και η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη.

kikilias-2

kikilias-1

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου  και το Βενιζέλειο.

Μετά την επίσκεψή του στο ΠΑΓΝΗ, ο Υπουργός Υγείας θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Κικίλιας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου, ο Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και το απόγευμα της ίδιας μέρας το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Αγωνιστική υποδοχή από τους εργαζόμενους

Εν τω μεταξύ πρόκληση χαρακτηρίζει την επίσκεψη Κικίλια στο ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Εργαζομένων που οργανώνει 4ωρη στάση εργασίας 11- 3μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

“Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

• Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

• Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση