Αρνητικό ήταν τελικά το τεστ για κορωνοϊό στον Άγγλο τουρίστα που έφτασε από το Δουβλίνο στο αεροδρόμιο των Χανίων, με την άφιξη του να προκαλεί έντονη αναστάτωση το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι παρουσίασε  πυρετό.

Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο νεαρός τουρίστας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού προκειμένου να υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, η κλινική εικόνα του νεαρού ήταν πολύ καλή ενώ οι τρεις θερμομετρήσεις που του έγιναν έδειξαν φυσιολογική θερμοκρασία. Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ύποπτο σύμπτωμα που να μαρτυρά ότι είναι πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Ωστόσο ελήφθη δείγμα το οποίο και εστάλη στο ιολογικό εργαστήριο του Ηρακλείου.  Τελικά νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το τεστ του ήταν αρνητικό στον ιό.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέας στο cretapost, ο νεαρός χωρίς ύποπτα συμπτώματα και με καλή κλινική εικόνα αναχώρησε από το νοσοκομείο για το ξενοδοχείο του, δίνοντας του ωστόσο οι γιατροί τις απαραίτητες οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει.

 

 

=

Διαφήμιση
Διαφήμιση