Θετική στον κορωνοϊό είναι και η σύζυγος του 73χρονου ο οποίος μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σύζυγός του νοσηλεύεται στην ίδια Μονάδα Covid-19, στο Βενίζελειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 73χρονου που ξεκίνησε άμεσα, μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη και έδειξε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 73χρονος άνδρας, ο οποίος είναι Ελληνοαμερικάνος, έφτασε από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής μέσω Αθηνών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι άλλαξε αρκετές πτήσεις για να καταλήξει στην Ελλάδα και την Κάρπαθο.

Ο άνδρας παρουσίασε πυρετό και δύσπνοια και οι γιατροί του κέντρου Υγείας έκριναν επιβεβλημένη τη μεταφορά του σε μεγάλο νοσοκομείο. Μέσα στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης- κάψουλα – με supper puma έφτασε στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Διασώστες και γιατρός του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στον αερολιμένα Ηρακλείου όπου τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται στην ειδική Μονάδα για CoVid.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.

Λίγες ημέρες μετά ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό.

Ο 73χρονος διέμενε σ’ ένα χωριό στην Κάρπαθο 150 κατοίκων και αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση