HomeHL-SportsΑλεσάντρο Ίσις«Eίμαι υπερήφανος για τον ΟΦΗ»

Αλεσάντρο Ίσις«Eίμαι υπερήφανος για τον ΟΦΗ»

Ο Αλεσάντρο Ίσις έδειξε την αγάπη του για τον ΟΦΗ, ενώ στάθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεσάντρο Ίσις στον Athletic Radio 104,2

Για το δίπλωμα UEFA Pro: «Ο Χάιμε και εγώ δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε στην Ελλάδα λόγω της ΟΥΕΦΑ γιατί δεν είχε συμπληρώσει πενταετία σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και έτσι έπρεπε να φύγουμε από τον ΟΦΗ. Μόλις γυρίσαμε στην Χιλή, βρήκαμε αμέσως δουλειά στη Ντεπορτίβο Ικίκε.

Αυτό το εμπόδιο που είχαμε πέρυσι, το ξεπεράσαμε και το άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι πήραμε το δίπλωμα Conmebol Pro και πλέον έχουμε και τα δύο, οπότε μπορούμε να δουλέψουμε σε ομάδα της Ευρώπης».

Για το πως ένιωσαν όταν έμαθαν την απόφαση της UEFA: «Ήταν μια δύσκολη στιγμή και κάτι πολύ κακό για εμάς. Είχαμε έρθει στην Ελλάδα με τις οικογένειες μας, είχαμε συμφωνήσει για συμβόλαιο με τον ΟΦΗ για τρία χρόνια. Ευτυχώς καταφέραμε να σωθεί η ομάδα, ήταν κρίμα αλλά ξέραμε πως ήταν σωστά όσα μας είπε η ΟΥΕΦΑ. Ο Χάιμε δεν είχε συμπληρώσει πενταετία στην πρώτη κατηγορία και έπρεπε να ξεπεραστεί αυτό το όριο».

 Για το γκολ του Ναμπί στο ματς με τον Πλατανιά: «Το είχα πει τότε, θα το πω ξανά τώρα. Ο Θεός μας αγαπάει πολύ, αυτό που έγινε ήταν ένα θαύμα. Ήταν ωραίο και φανταστικό συναίσθημα αλλά εκείνη την στιγμή ο Θεός ήταν μαζί μας».

Για την επιστροφή τους στον ΟΦΗ μετά από 20 χρόνια: «Είχαμε έρθει στον ΟΦΗ με πολλά όνειρα, γνωρίζαμε ποιος είναι ο ΟΦΗ και ο κόσμος του. Νιώθαμε πολύ όμορφα, ο κόσμος μας μιλούσε σαν να μην είχαμε φύγει ποτέ από το Ηράκλειο. Δυστυχώς συνέβη το εμπόδιο με την ΟΥΕΦΑ ενώ είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά για την επόμενη χρονιά. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε, δώσαμε την μάχη μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην ομάδα αλλά δεν μπορούσε να γίνει λόγω της ΟΥΕΦΑ».

Για το αν παρακολούθησε τον φετινό ΟΦΗ: «Πάντα τον παρακολουθούσαμε, όχι μόνο τώρα ή πριν έρθουμε στον ΟΦΗ. Πάντα με τον Χάιμε ήμασταν κοντά στον ΟΦΗ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την φετινή πορεία του. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι για την πορεία του ΟΦΗ, πάντα είμαστε μαζί και δίπλα στην ομάδα και χαιρόμαστε όταν κερδίζει».

Για το επιθετικό στυλ που ξεκίνησε ο ΟΦΗ με τον Χάιμε Βέρα και τον ίδιο στον πάγκο: εκινήσαμε με αυτό το στυλ παιχνιδιού και το είδαμε φέτος πόσο το βελτίωσε η ομάδα. Το καλό είναι ότι έμειναν παιδιά που ήταν πέρυσι στην ομάδα και ήρθαν παίκτες σε θέσεις που χρειαζόταν ενίσχυση βάζοντας αρκετά γκολ φέτος όπως οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος, Φιγκεϊρέντο. Πήταν πολύ καλά τα παιδιά, έβαλαν σημαντικά γκολ που τα χρειαζόταν η ομάδα».

Για το ότι όταν ήρθαν στην ομάδα σε δύσκολη περίοδο: «Σίγουρα όταν ήρθαμε, δεν είχαμε τον χρόνο και δεν μπορούσαν να βρεθούν οι παίκτες που θα θέλαμε. Ευτυχώς ήρθε ο Φελίπε (σημ. Φερέιρα) που βοήθησε αρκετά μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και αυτό που πετύχαμε ήταν σπουδαίο για όλους. Οι παίκτες καταλάβαιναν τι θέλαμε εμείς από εκείνους και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Θέλαμε από την αρχή να παίξουμε επιθετικά να παίζουμε χωρίς φόβο όπου αγωνιζόμασταν γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο που εμείς θέλουμε».

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΟΦΗ: «Αυτό είναι πολύ καλό νέο, ήρθε στον ΟΦΗ το δώρο με την Ευρώπη αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, ήδη πέρυσι είχε καλούς και ήρθαν και εκείνοι που συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας».

Για το αν σκέφτεται ότι με την αποχώρηση τους από τον ΟΦΗ νιώθουν ότι άφησαν κάτι στην μέση: «Ο Θεός μας αγαπάει και πιστεύω ότι μας δείχνει τον δρόμο. Δυστυχώς ο Θεός δεν ήθελε να μείνουμε και η ΟΥΕΦΑ βέβαια αλλά εντάξει το μέλλον δεν το γνωρίζει κανένας.

Είμαστε σε μια ομάδα που μας πήρε αμέσως μόλις γυρίσαμε στην Χιλή, σώσαμε την κατηγορία πέρυσι και φέτος μέχρι την πανδημία είμαστε στην 8η αγωνιστική. Το μέλλον δεν ξέρουμε ποιο θα είναι όμως θέλουμε να δουλέψουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα γιατί την αγαπάμε».

Για την δουλειά που γίνεται στον ΟΦΗ: «Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα, όταν κάνεις καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα τότε ανταμείβεσαι γιατί πιστεύω πως στον ΟΦΗ γίνεται πολύ καλή δουλειά, το ζήσαμε και πέρυσι.

Χαίρομαι που είδα ότι επέστρεψαν στον ΟΦΗ και άλλα παιδιά της δικής μας εποχής όταν ήμασταν παίκτες. Αυτό που πέτυχε φέτος ο ΟΦΗ ήταν δώρο Θεού γιατί επιβραβεύεσαι όταν κάνεις καλά πράγματα και στην ομάδα γίνονται πολύ καλά πράγματα».

Για το τι του έμεινε από την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Αυτό που ζήσαμε ήταν πολύ ωραίο για εμάς αλλά και πολύ στενάχωρο που φύγαμε. Όταν ήρθαμε στον ΟΦΗ η αρχή ήταν δύσκολη, η ομάδα δεν κέρδιζε, είχαμε ισοπαλίες και ήττες όμως τα παιδιά συνέχισαν την δουλειά, κατάλαβαν αμέσως αυτά που θέλαμε και τελικά πιστεύω ότι αυτό φάνηκε στο τέλος. Ο κόσμος πάντα μας σταματούσε με τον Χάιμε στον δρόμο, μας μιλούσε μας έδειχνε ότι μας αγαπούσε σαν να μην είχαμε φύγει ποτέ.

Εμείς θέλαμε να παίζουμε επιθετικά και μπορεί η ομάδα τότε να μην είχε την ποιότητα αλλά τα παιδιά έκαναν τα πάντα. Το λέγαμε στα παιδιά πως είστε οι καλύτεροι παίκτες και εμείς θέλαμε να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο.

Να παίζουμε με εμπιστοσύνη και πάθος στο γήπεδο και με καλό ποδόσφαιρο. Να παίζουμε από πίσω, να φεύγει η μπάλα από τα πόδια του τερματοφύλακα και πιστεύω πως το πετύχαμε».

Για τον Μιγκέλ Μεγιάδο: «Ο Μιγκέλ είναι πολύ καλός παίκτης, τρομερός επαγγελματίας και σοβαρό παιδί. Ήταν ανάμεσα στους παίκτες που θέλαμε να μείνει στον ΟΦΗ και μακάρι να λέει ο κόσμος ότι είναι ένας παίκτης που με ξεπέρασε γιατί εγώ έκανα την ιστορία μου σαν παίκτης αλλά τώρα είμαι προπονητής. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα και για τον Μιγκέλ, είναι καλό ότι ο κόσμος θυμάται ότι ήμουν καλός παίκτης (γέλια)».

Για τον Χουάν Νέιρα: «Τον Χουάν τον γνώριζα από πριν έρθω στον ΟΦΗ. Πολλές φορές όταν ήμουν στην Χιλή μου είχαν πει να τον πάρω στις ομάδες που ήμουν και χάρηκα πάρα πολύ που τον είχα στον ΟΦΗ. Τελικά κακώς δεν τον είχα πάρει στην Χιλή (γέλια), είναι πολύ καλός παίκτης και φανταστικός επαγγελματίας.

Γνωρίζαμε πως ήταν δύσκολο να μείνει γιατί ήταν να φύγει και ευτυχώς παρέμεινε στην ομάδα και τώρα υπάρχουν στον ΟΦΗ δύο καλοί Αργεντινοί παίκτες»

Athletic Radio 104,2

Διαφήμιση
Διαφήμιση