HomeΚΡΗΤΗΤουρίστες μας είπαν ότι ανυπομονούσαν να έρθουν στην πιο ασφαλή χώρα – Τι δήλωσαν οι ξενοδόχοι

Τουρίστες μας είπαν ότι ανυπομονούσαν να έρθουν στην πιο ασφαλή χώρα – Τι δήλωσαν οι ξενοδόχοι

«Ήρθαν με πολύ όρεξη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σύνορα της χώρας μας άνοιξαν και πλέον η Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες με μεγάλη προσμονή. Tην ίδια στιγμή, η αγωνία για τις επόμενες ημέρες στον τομέα του τουρισμού είναι έκδηλη σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες του κλάδου.

Η υποδοχή που έγινε στους πρώτους επισκέπτες από τις ξένες χώρες είχε απ’ολα, χορούς στη Ρόδο, λύρες και μουσική στην Κρήτη, αλλά και μάσκες στην Κέρκυρα.

Με αισιοδοξία, χαμόγελο και υπευθυνότητα οι πρόεδροι των ενώσεων ξενοδοχείων και ιδιοκτήτες στα κοσμοπολίτικα νησιά υποδέχτηκαν τους πελάτες τους από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία αλλά και την Ελβετία.

«Οφείλουμε να τους κρατήσουμε ασφαλείς όπως και αυτοί εν μέσω πανδημίας επέλεξαν τα ξενοδοχεία μας και τα νησιά μας για να μας στηρίξουν», τονίζουν οι ξενοδόχοι.

Τα κεράσματα με τοπικές λιχουδιές προκάλεσαν την έκπληξη των τουριστών που δεν έκρυψαν τη λαχτάρα τους για το καλό ελληνικό φαγητό και την καταγάλανη θάλασσα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι και επιχειρηματίες είναι πανέτοιμοι για την νέα αυτή εποχή λόγω κορωνοϊού.

Κρήτη

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου της Κρήτης ,Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφέρθηκε στη σημερινή άφιξη των Γερμανών και Πολωνών τουριστών στο ξενοδοχείο του.

«Σήμερα ξεκινήσαμε με ένα 30% των ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου με πληρότητες 10% με 20% και μιλάμε για τα resorts. Πρώτη μέρα σήμερα και τους φερθήκαμε με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό διότι αυτοί θα είναι οι πρεσβευτές μας για τους επόμενους μήνες του τουρισμού. Κι όταν γυρίσουν σωστά και ασφαλείς στις πατρίδες τους τότε πιστεύω ότι θα έχουμε κερδίσει πολλά και τα πράγματα θα πηγαίνουν πολύ καλύτερα».

«Είχαμε την πρώτη άφιξη πριν λίγο στο ξενοδοχείο. Ήρθαν οικογένειες και ζευγάρια από τη Γερμανία και την Πολωνία και μάλιστα, μας είπαν ότι ανυπομονούσαν να έρθουν στην πιο ασφαλή χώρα, την Ελλάδα. Εμάς, αυτό μας συγκινεί πολύ , μας δίνει ελπίδες για τον τουρισμό και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τους κρατήσουμε ασφαλείς αλλά και να περάσουν όμορφα στο ξενοδοχείο μας. Οι Γερμανοί είναι πελάτες μας, έρχονται κάθε χρόνο στην Κρήτη και στο ξενοδοχείο οπότε μας εμπιστεύονται πολύ» δήλωσε.

Σαντορίνη

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος δήλωσε, από την πλευρά του, στο protothema.gr πως το 50% των ξενοδοχείων θα είναι ανοιχτό από σήμερα και θα υποδέχονται με υπευθυνότητα τους τουρίστες.

«Περίπου το 50% των ξενοδοχείων θα είναι ανοιχτό από σήμερα στη Σαντορίνη και θα υποδέχεται τους τουρίστες. Οι πληρότητες, βέβαια για το μήνα Ιούλιο είναι χαμηλές της τάξεως 20%. Είχαμε έξι πτήσεις που ήρθαν σήμερα από το εξωτερικό και τέσσερις πτήσεις από Αθήνα. Δεν θεωρούμε ότι αυτές οι πτήσεις θα γεμίσουν μια Σαντορίνη με τόσα καταλύματα αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Στηρίζουμε τον τουρισμό και προσπαθούμε έστω με λιγότερο προσωπικό , με μειωμένα έξοδα και με μεγάλη υπευθυνότητα υποδεχόμαστε τους τουρίστες. Σήμερα ήρθαν Γερμανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί», συμπλήρωσε.

«Νιώθουν ασφαλείς στο νησί μας και αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο για τους τουρίστες είναι το νοσοκομείο μας, το οποίο είναι πολύ καλά οργανωμένο, έχει μηχάνημα για τεστ κορωνοιού και έχουν έρθει στο νησί γιατροί με απόσπαση», επεσήμανε ακόμη.

Κέρκυρα

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, υποδέχτηκε τους φετινούς τουρίστες στο νησί με μάσκα, όπως έκαναν και οι ίδιοι κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο και μάλιστα επισήμανε ότι οι περισσότεροι που έφτασαν στην Ελλάδα δεν έκρυψαν την όρεξή τους για ελληνικό φαγητό και την αγάπη τους για την καταγάλανη θάλασσα.

«Είναι θετικό ότι ξεκινά ο τουρισμός με όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν αλλά είναι μια αρχή. Η ασφάλεια πάει πάνω από όλα τη φετινή χρονιά. Στην πρώτη πτήση που είχαμε σήμερα το πρωί, είχε έρθει ο Υπουργός Τουρισμού για να υποδεχτεί τους πελάτες. Τους καλωσορίσαμε με μάσκες και εκείνοι μας αγκάλιασαν με τις μάσκες τους, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Μπορώ να πω ότι ήρθαν με πολύ όρεξη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είναι άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα και παρά τις δυσκολίες αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να μας στηρίξουν οικονομικά. Εμείς οφείλουμε να τους δείξουμε την ελληνική φιλοξενία όσο καλύτερα μπορούμε γιατί αυτοί οι πελάτες πήραν μεγάλο ρίσκο εν μέσω πανδημίας να πάνε διακοπές. Τους υποδεχτήκαμε με μάσκες και δειγματοληπτικά τεστ αλλά έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων, είναι αμοιβαίο και πρέπει το χαμόγελο να μην κρυφτεί κάτω από τη μάσκα» είπε  ο κ.Βούλγαρης.

Ρόδος

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ανοίξει το 20% των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο εκφράζοντας και την αισιοδοξία του για τις επόμενες ημέρες.

«Μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε από σήμερα, πρόκειται να ανοίξει το 20% των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο. Εγώ ανοίγω το ξενοδοχείο μου την Παρασκευή. Ξεκίνησε μια πολύ σημαντική εβδομάδα για εμάς και για τον τουρισμό, έχουμε αισιοδοξία, τα πράγματα στη σωστή τους βάση, να μην κάνουμε υπερβολές και όλα θα πάνε καλά» αναφέρει o κ.Μαρκόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση