HomeHL-9Στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού – Πρώτος «σταθμός» το αεροδρόμιο

Στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού – Πρώτος «σταθμός» το αεροδρόμιο

Κλειστά τα καταστήματα εστίασης και καφέ την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνοιξαν σήμερα οι πτήσεις εξωτερικού και για τα αεροδρόμια της Κρήτης με τους πρώτους τουρίστες να φτάνουν στο νησί.

Με αφορμή την έναρξης της νέας, δύσκολης, τουριστικής σεζόν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αναμένεται σήμερα να επισκεφτεί το νησί όπου θα κάνει τριήμερη περιοδεία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, το αεροπλάνο του θα προσγειωθεί στο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 8.15 το βράδυ και θα παρακολουθήσει την κατάσταση κατά την άφιξη των πτήσεων αλλά και την διαδικασία των υγειονομικών ελέγχων.

Την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, στις 9 π.μ., ο Υπουργός Τουρισμού θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι, όπου θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό και κατόπιν, στις 11 π.μ., θα βρεθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου θα συναντήσει τοπικούς τουριστικούς φορείς.

Στις 3 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο κ. Θεοχάρης θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Ηρακλείου με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στις 3:30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης και στις 4 μ.μ. θα συναντήσει τουριστικούς φορείς του νομού στο Aquila Atlantis Hotel.

Στις 6 μ.μ., ο Υπουργός Τουρισμού θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, στις 10 π.μ., ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Χανίων, όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς τουριστικούς φορείς και κατόπιν, στις 11:30 π.μ., θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων προκειμένου να συναντήσει το Δήμαρχο της πόλης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και Δημάρχους του νομού. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αεροδρόμιο Χανίων στη 1:15 μ.μ.
Στις 4:15 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Μαρινάκη και ακολούθως θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης θα συναντήσει τοπικούς τουριστικούς φορείς στην Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Κλειστά τα καταστήματα εστίασης και καφέ την Πέμπτη

Σε… απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης και καφέ στην Κρήτη καθώς τα αυστηρά μέτρα τους έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα.

Μετά και τα τελευταία πρόστιμα και… σφραγίσματα καταστημάτων οι επιχειρηματίες αποφάσισαν, ως μέτρο αντίδρασης και διαμαρτυρίας, να κλείσουν την Πέμπτη και για 24 ώρες όλα τα εστιατόρια και καφέ του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την ημέρα που ο υπουργός Τουρισμού θα βρίσκεται το μεσημέρι στην Περιφέρεια όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Τουρισμού, Μαρία Αντωνακάκη σε δηλώσεις της στο cretapost επεσήμανε πως το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων είναι μία απάντηση σε όλα αυτά που βιώνουν ενώ παράλληλα τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού.

«Να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποστάσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αυτές να μη μπορούν να είναι βιώσιμες. Επίσης αυτά τα μέτρα τα τρομοκρατικά και οι αντιδράσεις του τύπου, καταστέλλω ή αναστέλλω τη λειτουργία τους ή επιβάλλω τεράστια πρόστιμα, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατηθούν, είναι ότι πιο παράδοξο και αντιεπαγγελματικό μπορεί να υπάρξει. Για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει. Την Πέμπτη λοιπόν απαντάμε με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων. Εμείς αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι η απόσταση από τα 2 τετραγωνικά να μειωθούν σε ένα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Θα επιδιώξουμε επίσης επικοινωνία με τον Υπουργό που έρθει στο Ηράκλειο, έχω κι εγώ προσωπικά συνάντηση μαζί του για αν του θέσουμε όλα τα θέματα, ενώ και η διαμαρτυρία θα γίνει», επεσήμανε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιοκτήτες στα καταστήματα εστίασης και καφέ στον Άγιο Νικόλαο που χθες πήραν την απόφαση να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Θέλουμε να μας λύσει απορίες

Απορίες σχετικά με την διαδικασία του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν περιμένουν να λύσουν οι Ξενοδόχοι του Ηρακλείου.

«Έχουμε κάποιες απορίες ως προς τα τεστ των τουριστών που θα γίνονται στο αεροδρόμιο όπως να μας αναλύσει τον αλγόριθμό με τον οποίον επιλέγονται. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε αν αυτοί οι τουρίστες θα πρέπει να είναι απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και τέλος να μας πει τι θα γίνει τελικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Τέσσερα, τελικά τα ξενοδοχεία «καραντίνας» στην Κρήτη

Μία ημέρα πριν το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, και συγκεκριμένα χθες, το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε την τελική λίστα με τα ξενοδοχεία «καραντίνας» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτήν, στην Κρήτη θα υπάρχουν τελικά τέσσερα ξενοδοχεία, ένα σε κάθε νομό, τα οποία θα φιλοξενούν μόνο τουρίστες που διαγνωστούν θετικοί από κορωνοϊό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση