HomeHL-TOP«Χειρόφρενο» για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

«Χειρόφρενο» για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Τι αποφάσισαν - "Παραμένουμε μετέωροι"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η υποδοχή των πρώτων επισκεπτών στη χώρα μας, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, προχωρούν σε 24ωρη απεργία από τις 8.00 το πρωί της Τετάρτης, αντιδρώντας στην άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν παραμένουν μετέωροι, ενώ παράλληλα πλήττονται οικονομικά, δεδομένου ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , δεν έχει παραταθεί, όπως ζητούν εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του Σωματείου ‘ΕΡΜΗΣ’, την ώρα που δεν μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται λόγω πανδημίας.

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

«Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα  με  τη διάταξη του άρθρου  19  παρ. 1  του  Ν. 1264/1982 και κατόπιν  σχετικής απόφασης της Γ.Σ. του Σωματείου μας, που λήφθηκε με  μυστική  ψηφοφορία, το Δ.Σ. προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία των μελών μας – οδηγών τουριστικών λεωφορείων  από 1-7-2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 μέχρι και την 2-7-2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.00, προκειμένου να καταστήσουμε γνωστή στην εργοδοτική πλευρά, η οποία κωφεύει στις επί πέντε μήνες διαρκείς οχλήσεις μας είτε για την παράταση της ισχύος της υπάρχουσας τοπικής Σ.Σ.Ε., είτε για την κατάρτιση νέας με τους ίδιους όρους, ενόψει των τρεχουσών συνθηκών και αντιθέτως μας καλεί απλά και μόνον να προσέλθουμε για εργασία, χωρίς, ωστόσο, να αποσαφηνίζει το πλαίσιο, βάσει του οποίου θα εργαστούμε, αλλά και θα αμειφθούμε, όπως ίσχυε τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό τρόπο (απεργία διαρκείας ή επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας), εάν  χρειαστεί,  την ικανοποίηση  του δίκαιου αιτήματός μας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση